Egy nap (2018) magyar film

AdatlapTartalomJelenetfotók - Filmelőzetes - Érdekességek

Egy nap (2018) magyar film: Ebben a filmben egy kicsit minden negyvenes családanya élete benne van
Ebben a filmben egy kicsit minden negyvenes családanya élete benne van

Az Egy nap azoknak az anyáknak a története, akik cipelik a család terheit, nevelik a gyerekeket és közben megpróbálnak helytállni a munkájukban. Minél többet tesznek, annál jobban elmegy mellettük az élet. A pénz kevés, a munka sok és a férjük is kikacsint a házasságból.

A nemzetközi filmkritikusok által Cannes-ban díjazott film egy első filmes rendező alkotása. Olyan történet, amelyben főszereplőben a hasonló korú nők magukra ismerhetnek. Pedig csak egyetlen nap történetet elevenedik meg a filmvásznon.

Filmajánló jelenetfotókkal és két filmelőzetessel.

Egy nap mozifilm adatlap, plakát

Egy nap (2018) magyar film plakátja

Színes, magyar film, készült 2018-ban, hossza 99 perc

Korhatár: 12 év
Műfaj: dráma,
Nemzetközi filmadatbázis: Egy nap
Forgatókönyv: Szilágyi Zsófia, Mán-Várhegyi Réka
Szereplők: Szamosi Zsófi, Füredi Leó, Barcza Ambrus, Varga-Blaskó Zorka, Gárdos Márk, Láng Annamária, Vándor Éva, Hajduk Károly
Rendezte: Szilágyi Zsófia
Hazai mozipremier: 2018. november 8.
Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média Kft.

Tartalom

Anna 40 körül van. Rohan. Van három gyereke, férje, munkája, anyagi szorongása. A pénzük fillére, a napjaik percekre vannak beosztva.

Anna odaér, megígér, elintéz, elhoz, fejben tart, órát tart. Anna nem éri utol a férjét. Szeretne beszélni vele. Úgy érzi, muszáj lenne. Úgy érzi, elveszti őt. És úgy érzi, nem térhet ki a mindig soron következő feladat elől.

A hétköznapi, a masszívan monoton ütközik a törékennyel, a nem ismételhetővel.

Jelenetfotók - képek

Kattints a jelenetfotóra és nagyobb méretben is megtekintheted!


Fotók: Vertigo Média Kft -

Filmelőzetesek – videók - filmklipek

Hivatalos filmelőzetes #1

Hivatalos előzetes #2

Érdekességek - Hírek

Szilágyi Zsófia egy Pécsett szerzett diploma után a Színház- és Filmművészeti Egyetem film- és televíziórendező szakán végzett 2007-ben Gothár Péter és Enyedi Ildikó osztályában. Az Egy nap első játékfilmes rendezése, amely a Filmalap Inkubátor Programjának támogatásával készült.

Az Egy nap világpremierje a világ legrangosabb filmfesztiválján, Cannes-ban volt, ahol az alkotás az 57. Kritikusok Hete versenyszekcióban szerepelt, és a nemzetközi filmkritikusok FIPRESCI-díját nyerte el.

A Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége az Európai Filmakadémia kérésére összeállított egy 12 filmből álló listát is, amelyen szintén helyet kapott az Egy nap, amely ezzel esélyessé vált az Európai Filmdíjra is.

Scroll to top