Egy erotikától túlfűtött alkotás a Titanicon

- filmrakat | 2015. április 3. péntek
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Szadomazochista szerepjátékok sora...Peter Strickland rendező erotikus botrányfilme, a The Duke of Burgundy a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál programjában szerepel premier előtt, majd április 30-tól látható lesz országosan is a hazai mozikban. A magyar stáb közreműködésével, Magyarországon forgatott alkotás a hetvenes évek erotikus filmjeit idézi. Ám ahogy azt a brit rendezőtől megszokhattuk, ezúttal is valami sokkal mélyebb, sötétebb és művészibb kerekedik ki a műfaj előtti tisztelgésből.

A The Duke of Burgundy hősnője, a fiatal Evelyn (Chiara D’Anna) amatőr lepkekutató, de cselédként házimunkákat lát el egy rovarkutató nő, Cynthia (Sidse Babett Knudsen) kastélyában. A két nő között – miközben rovartani kirándulásokon és a kastély hermetikusan zárt világában együtt tanulmányozzák a lepkéket, rovarokat – különleges, erotikus kapcsolat alakul ki.

A film rendezője, Peter Strickland a ’70-es évek erotikus moziját ülteti át napjainkba, melyről így beszél:

A The Duke of Burgundy története általános érvényűen szól az emberi kapcsolatokról, arról a bonyolult belső és külső elvárás rendszerről, amely folyamatosan arra késztet bennünket, hogy alkalmazkodjunk a másik ember rólunk alkotott képéhez, és fordítva. Mindegy, hogy a mindennapi élet terhes döntéshozó szerepeiről, vagy a hálószobában zajló szerepjátékok kötelességéről beszélünk. A forgatókönyv írásakor egy perzselő szerelmi történet lebegett a szemem előtt, ugyanakkor új életet akartam lehelni a ’70-es évek rossz hírű, erotikus mozijába, Jess Franco gazdag atmoszférájú, szexuálisan túlfűtött filmjei inspiráltak leginkább.

A The Duke of Burgundy teljes egészében Magyarországon, egy vidéki kastélyban, a Kádár-villában forgott. Először a 22. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon találkozhat vele a magyar közönség.

A díszbemutató 2015. április 11-én szombaton lesz, 19.30-kor az Uránia Filmszínházban.

Titanic Nemzetközi Filmfesztivál - 2015. április 10 - 18.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

három × 1 =

Címlapról

Hurrikán meló (2018) amerikai akció thriller

Hurrikán meló: a páncélteremben
A közelgő hurrikán miatt 600 millió dollárnyi bankjegyet kell megsemmisíteni, nehogy illetéktelen kezekbe kerüljön. Az...
Tovább

Veszett vidék (2017) ausztrál thriller

Veszett vidék (2017) ausztrál thriller plakát
Az 1920-as években egy ausztrál bennszülött önvédelemből lelő egy fehér embert. A Veszett vidék arról...
Tovább

Ready Player One (2018) amerikai sci-fi, akciófilm

Ready Player One: irány az OASIS!
Steven Spielberg Ready Player One című filmje az egyik legjobban várt mozibemutató 2018-ban.
Tovább