Eddie, a sas (Eddie the Eagle, amerikai vígjáték, 2016)

Eddie szinte semmiben sem volt ügyes, mégis az volt a nagy vágya, hogy eljusson sportolóként a nyári olimpiára. Aztán ahogy teltek az évek, síugró lett és a téli olimpia vált a legfőbb céljává, amiért szinte bármit hajlandó volt megtenni. A Kingsman – A titkos szolgálat-ban emlékezetessé vált Taron Egerton már bebizonyította, hogy milyen fizikai teljesítményre képes a kamera előtt, és az edzőjét alakító Hugh Jackman nem marad el mögötte.

Eddie, a sas (12)
színes, amerikai vígjáték, sportfilm, 2016, 105 perc

Eredeti cím: Eddie the Eagle Gyártó: Twentieth Century Fox

Főszereplők: Hugh Jackman, Taron Egerton, Christopher Walken. Látvány: Tim Blake. Fényképezte: George Richmond Zene: Matthew Margeson. Írta: Simon Kelton, Sean Macaulay
Rendezte: Dexter Fletcher

Magyarországi bemutató: 2016. március 17. Magyarországon forgalmazza: InterCom Kft.

Eddie, a sas – filmajánló

Ő a tipikus angol hős. Eddie (Taron Egerton) nem igazán ügyes, sőt, első ránézésre kifejezetten kétballábasnak tűnik, viszont nagyon lelkes. És ő az egyetlen, aki síugróként a brit színeket képviseli az 1988-as Calgary téli olimpián. Így aztán ő lesz a brit sporttörténet egyik legnagyobb legendája: példa arra, hogy nem szabad feladni, hogy érdemes küzdeni, és nem a győzelem a fontos – bár az is nagyon jól tud esni. A kitartó síugró és edzője (Hugh Jackman) a lehetetlent vállalják, és talán valóra is váltják. Egy egykor hatalmas nemzet tőlük várja, hogy újra igazán büszkék lehessenek.

A valós események ihlette Eddie, a Sas (Eddie, The Eagle) egy rettenthetetlen angol síugró, Michael “Eddie” Edwards (Taron Egerton) nem hétköznapi történetét meséli el.

Eddie, a sas – filmelőzetes

2016.03.31 Eddie, a sas (Eddie the Eagle, amerikai vígjáték, 2016)

Ország:
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top