Eddie Redmayne: “aludni is alig tudtam…”

- filmrakat | 2015. január 16. péntek
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Teljes pánikban forgatott A mindenség elmélete című film főszereplője Eddie Redmayne, de úgy látszik megérte! A friss Arany Glóbusz-díjas sztár arról beszél, mennyire megviselte a fiatal és egészséges, valamint az idős és nagyon beteg Hawking professzor szerepe.

Stephen Hawking szerpében Eddie Redmayne, partnere Felicity Jones

Arany Glóbuszt kapott Eddie Redmayne, A mindenség elmélete című film főszereplője, aki a világhírű asztrofizikust, Stephen Hawkingot formálja meg a filmben. A brit színész a díj átvételekor a köszönőbeszédben háláját fejezte ki James Marsh rendezőnek, aki naponta fogta a kezét, amikor rátört a pánikroham. Erre a kijelentésre sokan felkapták a fejüket – Redmayne később meg is magyarázta, mire gondolt. Interjút adott az Interview magazinban Jennifer Lawrence-nek, és őszintén beszélt arról, hogy valóban teljes pánikban volt a forgatáson. Túlságosan nagynak érezte ugyanis a feladatot, hiszen a világ egyik legnagyobb zsenijét kellett alakítania, aki súlyos betegségben, amiotrófiás laterálszklerózisban szenved, ami az idegrendszer megállíthatatlan leépülését idézi elő.

Mire a forgatás megkezdődött, már tíz kilót fogytam, annyira ideges voltam – mondta a színész. – Ez voltaképpen még kapóra is jött, mert Stephen Hawking is nagyon sovány lett a betegség miatt, de az állandó idegfeszültség nagyon megviselt, aludni is alig tudtam. A soványsággal ennek ellenére akadtak gondok. Nem időrendi sorrendben forgattunk, előfordult, hogy reggel a fiatal Hawkingot játszottam, délután pedig az idős tudóssal vettünk fel jelenetet. Érzékeltetni kellett a különbséget, amit a jelmeztervező, a maszkmester és a kellékes zseniálisan oldottak meg. Amikor az idős Hawkingot kellett alakítanom, a sminkes trükkök mellett nagyobb inget adtak rám és nagyobb tolószékbe ültettek, így érzékeltették, hogy a tudós fizikai leépülése már előrehaladott állapotban van.

Eddie Redmayne alakításával bekerült a 2015-ös Oscar-díj jelöltek közé!

A mindenség elmélete című film (eredeti címe: The Theory of Everything) hazai bemutatója 2015. január 22-én lesz.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Címlapról

A hűséges (2018) francia-belga film

A hűséges (2018) francia-belga romantikus dráma
Matthias Schoenaerts főszereplésével készült A hűséges, mely egy önmagát megtagadni nem tudó gengszter és egy...
Tovább

Nyúl Péter (2018) amerikai film

Nyúl Péter (2018) amerikai film
Nyúl Péter egy igazi hóhányó, akinek története most egy élőszereplős animációs amerikai vígjátékban elevenedik meg....
Tovább

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film
Egy világtól elzárt orosz faluban kezdődik A szelíd teremtés története, ahol egyedül él a nő,...
Tovább