Ed Sheeran szerepében Ed Sheeran, a Yesterday című filmben

Őszintén meglepődtem, amikor kiderült, hogy Ed Sheeran szerepet vállalt egy filmben. Aztán kiderült, hogy a Yesterdayben nagyjából saját magát kell alakítania. És a film történetét részben Ed Sheeran karrierútja alapján írták. Így már nem is akkora meglepetés, hogy a világhírű zenész is ott van a filmben.

Ed Sheeren szerepet kapott a Yesterday című filmben
Saját magát alakítja Ed Sheeren

Még ha eredetileg nem is őt szánták a szerepre...

Milyen Chris Martin után másodiknak lenni?

„Ez azért alakult így, mert Ed Curtis barátja” – magyarázza Tim Bevan a film egyik producere. Richard Curtis a másik producer, így a döntés egyxértelmű volt.

Ezért fura, hogy eredetileg nem Sherannek szánták a sztár szerepét, aki látja Jacket egy helyi tévéműsorban, ezért megkínálja élete nagy lehetőségével: meghívja, hogy lépjen fel nyitóénekesként a turnéján.

Ed Sheeran giphy
A filmszerep, mégis csak filmszerep!

„Eredetileg a Coldplay frontemberének, Chris Martinnak szántuk a szerepet, de ő nem vállalta – folytatja Bevan. – Ekkor Edhez fordultunk, aki szerencsére igent mondott. Ennek ellenére Sheeran a forgatás alatt minden alkalmat megragadott, hogy cikizze az alkotókat, amiért csak második opcióként gondoltak rá.”

„Ed akár a fiam lehetne – mondja Curtis. – Fiatal koromban narancsszínű hajam volt, és Ednek is narancs a haja. Ez a film bizonyos mértékben Ed történetét meséli el, legalábbis egyes elemeket illetően, amik ismeretségünknek köszönhetően évek óta a fejemben vannak.”

Curtis, Danny Boyle rendező és Sheeran a forgatókönyvíró suffolki otthonában találkoztak először, a rendező itt kérte fel a zenészt a szerepre.

Ki az a Danny Boyle?

Oscar-díjas rendező, aki a Gettómilliomos című filmért vehette át a legjobb rendezőnek járó Oscar-díjat. Ettől függetlenül Ed Sheerannek fogalma sem volt róla, hogy kicsoda...

„Nem hiszem, hogy Ed tudta volna, ki vagyok, mert nem otthonos a filmek világában – nevet Boyle. – Láttam az este folyamán, ahogy rámguglizik a telefonján. Aztán megkérdezte: ez a fickó az, aki a filmet rendezi?”

Mivel maga is világsztár, Sheeran tökéletesen értette, milyen problémákkal szembesül Jack, amikor híres lesz.

„Fontos, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a karrierünk és a magánéletünk között. Nyolc évembe telt, mire sikerült, és Jack is ezzel a problémával küzd a filmben.”

Yesterday jelenetfotó: Hogy sikerült az alakítás? A filmből kiderül
Hogy sikerült az alakítás? A filmből kiderül

Ha tetszett a filmhír, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Fotók: UPI Media, Giphy

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő + egy =


Scroll to top