Ed Sheeran szerepében Ed Sheeran, a Yesterday című filmben

Őszintén meglepődtem, amikor kiderült, hogy Ed Sheeran szerepet vállalt egy filmben. Aztán kiderült, hogy a Yesterdayben nagyjából saját magát kell alakítania. És a film történetét részben Ed Sheeran karrierútja alapján írták. Így már nem is akkora meglepetés, hogy a világhírű zenész is ott van a filmben.

Ed Sheeren szerepet kapott a Yesterday című filmben
Saját magát alakítja Ed Sheeren

Még ha eredetileg nem is őt szánták a szerepre...

Milyen Chris Martin után másodiknak lenni?

„Ez azért alakult így, mert Ed Curtis barátja” – magyarázza Tim Bevan a film egyik producere. Richard Curtis a másik producer, így a döntés egyxértelmű volt.

Ezért fura, hogy eredetileg nem Sherannek szánták a sztár szerepét, aki látja Jacket egy helyi tévéműsorban, ezért megkínálja élete nagy lehetőségével: meghívja, hogy lépjen fel nyitóénekesként a turnéján.

Ed Sheeran giphy
A filmszerep, mégis csak filmszerep!

„Eredetileg a Coldplay frontemberének, Chris Martinnak szántuk a szerepet, de ő nem vállalta – folytatja Bevan. – Ekkor Edhez fordultunk, aki szerencsére igent mondott. Ennek ellenére Sheeran a forgatás alatt minden alkalmat megragadott, hogy cikizze az alkotókat, amiért csak második opcióként gondoltak rá.”

„Ed akár a fiam lehetne – mondja Curtis. – Fiatal koromban narancsszínű hajam volt, és Ednek is narancs a haja. Ez a film bizonyos mértékben Ed történetét meséli el, legalábbis egyes elemeket illetően, amik ismeretségünknek köszönhetően évek óta a fejemben vannak.”

Curtis, Danny Boyle rendező és Sheeran a forgatókönyvíró suffolki otthonában találkoztak először, a rendező itt kérte fel a zenészt a szerepre.

Ki az a Danny Boyle?

Hirdetés

Oscar-díjas rendező, aki a Gettómilliomos című filmért vehette át a legjobb rendezőnek járó Oscar-díjat. Ettől függetlenül Ed Sheerannek fogalma sem volt róla, hogy kicsoda...

„Nem hiszem, hogy Ed tudta volna, ki vagyok, mert nem otthonos a filmek világában – nevet Boyle. – Láttam az este folyamán, ahogy rámguglizik a telefonján. Aztán megkérdezte: ez a fickó az, aki a filmet rendezi?”

Mivel maga is világsztár, Sheeran tökéletesen értette, milyen problémákkal szembesül Jack, amikor híres lesz.

„Fontos, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a karrierünk és a magánéletünk között. Nyolc évembe telt, mire sikerült, és Jack is ezzel a problémával küzd a filmben.”

Yesterday jelenetfotó: Hogy sikerült az alakítás? A filmből kiderül
Hogy sikerült az alakítás? A filmből kiderül

Ha tetszett a filmhír, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Fotók: UPI Media, Giphy

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − 18 =

Scroll to top