Dwayne Johnson és a vadállatok a siker kulcsa

- filmrakat | 2018. április 6. péntek
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)
Rampage – Tombolás: Dwayne Johnson és a vadállatok

Rampage – Tombolás: Dwayne Johnson és a tomboló vadállatok

Nem is olyan rég mutatták be a Jumanji – Vár a dzsungel című kalandfilmet, melyben Dwayne Johnson egyik pillanatról a másikra vadállatok között találta magát az őserdőben. A film csaknem egymilliárd dollárt hozott a konyhára. A hamarosan bemutatásra kerülő Rampage – Tombolás címszerepét a Sziklaként is emlegetett filmsztár alakítja és három óriási vadállat rombolásáról szól. Alighanem ismét egekbe szökik majd a filmbevétel…

Három mutáns vadállatot kell Dwayne Johnsonnak megfékeznie

– Ez a film tizenhárom éves koromban kezdődött, még Hawaiin, amikor iskolaidőben, egy ócska játékteremben – ahol délután sem lett volna szabad bemennem – álltam a játékautomata előtt, és egymás után dobáltam bele a negyeddollárosokat –

ez a szerelmi vallomás szerdán hangzott el a Rampage – Tombolás (Rampage, hazai bemutató: április 12.) Los Angeles-i premierjén a főszereplőtől, Dwayne Johnson-tól, aki azt is készséggel elismerte, hogy a filmesek számára a játéknak az volt az egyik vonzó tulajdonsága, hogy nem nagyon volt története: három mutáns (óriásgorilla, óriásfarkas, óriáskrokodil) egyszerűen lerombol benne egy nagyvárost. Vagyis ők azt csináltak belőle, amit akartak.

Rampage premier Los Angelesben

Rampage premier Los Angelesben

Az izgalmas történet vázát tehát egy 80-as évekbeli videó játék képezi, amit az alkotók megtöltöttek tartalommal és egy minden képzeletet felülmúló látványvilággal.

Johnsonból az alkotók egy vadrezervátum szakértőjét csináltak, akinek egy albínó gorilla a legjobb barátja. A nemzetközi filmadatbázis szerint az eredeti videó játékban Lizzy eredetileg ember volt, csak menet közben mutálódott gyíkká. A filmben Lizzy alapesetben is krokodil, csak egyik pillanatról a másikra hatalmas méreteket ölt.

Mennyi az annyi?

A premieren résztvevő sztárok és filmesek már ismerik az előzetes felméréseket: a piackutatások szerint a film Amerikában kb. 35 millió dolláros bevétellel számolhat az első hétvégén, ami éppen megegyezik Dwayne Johnson legutóbbi (szintén vadállatok között játszódó) filmje, a Jumanji – Vár a dzsungel eredményével. Márpedig az a film világszerte összesen több mint 900 millió dollár bevételt hozott. Hamarosan meglátjuk, hogy a Rampage – Tombolás meg tudja-e ismételni azt a sikert.

Ha jól hoz a konyhára a film, akkor senki sem tudja megállítani a filmgyárakat, hogy ismét tető alá hozzanak egy izgalmas Dwayne Johnson filmet, melyben vadállatokkal küzd, vagy épp megmenti őket. De ne szaladjunk ennyire előre! Egyelőre csak annyit jegyezzünk meg, hogy a Rampage – Tombolás hazai bemutatója 2018. április 12-én lesz.

Forrás: IC Press, iMDb

Ha tetszik, jelezd nekünk: