Dől a moné

- filmrakat | 2013. február 12. kedd
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

A Dől a moné (Gambit) egy felhőtlen szórakozást nyújtó vígjáték, melyben a többszörösen megalázott Harry Deane (Colin Firth) próbál bosszút állni gusztustalan – de milliárdos – főnökén. A terv jó, hiszen a pénztárcáját célozza meg azzal, hogy egy hamis Monet festményt akar neki eredetiként eladni, ezzel ott sebezné meg Lord Lionel Shabandart (Alan Rickman), ahol a legjobban fáj neki: a zsebénél. Hogy gördülékenyen menjen az egész, be kell avatnia a texasi rodeo királynőjét, PJ Puznowskit (Cameron Diaz) is, akinek a feladata a hamisítványról elhitetni hogy valódi.

Dől a moné (Gambit) 2

Cameron Diaz és Colin Firth

PJ szép kis summa ellenében igyekszik meggyőzni a Lordot, hogy nagyapja a II. világháborúban egy német galériából menekítette ki a festményt és már 60 éve ott lóg a lakókocsijuk falán. A Coen testvérek forgatókönyve alapján készült Dől a moné tele van vicces fordulattal, a kitűnő szereplőgárda pedig lubickol a feladatban.

DŐL A MONÉ  [+12]

vígjáték

Rendező: Michael Hoffman
Forgatókönyv: Ethan Coen, Joel Coen
Fényképezte: Florian Ballhaus
Zene: Rolfe Kent
Szereplők: Cameron Diaz, Colin Firth, Stanley Tucci, Alan Rickman

Magyarországon forgalmazza a ProVideo.
Bemutató dátum: 2013. március 14.

Szénakazal félhomályban

Lord Lionel Shabandar ott alázza meg művészeti igazgatóját Harry Deanet, ahol csak lehet, aki azonban a kisemberi mivolta ellenére egy remek tervet eszel ki. Mi lenne, ha a művészetekért bolonduló Lordnak egy festményt kínálna megvételre, mégpedig Monet: Szénakazal félhomályban című alkotását? Elhiteti hát kapzsi főnökével, hogy meg tudja szerezni a Lord által mindig is áhított Monet festményt.

Dől a moné (Gambit) 4

Colin Firth

A festmény eredetije egyébként valóban létezik. Claude Monet 1890-91-ben festette egy festménysorozat részeként, melynek a Kazlak nevet adta. Jelenleg a Chicago-i Művészeti múzeumban található.

Mindenki meztelen?

Dől a Moné forgatásán három sztár is többet mutatott magából, mint gondoltuk volna. Colin Firth csak addig ment el, hogy a nadrágját veszítette el egy szállodai jelenet során. Cameron Diaz már egy kicsit merészebb volt: párducmintás bugyiban és fekete melltartójában mutatta meg 40 évesen is tökéletes testét. A legnagyobb dobása azonban Alan Rickmannek volt, aki az egyik jelenetben anyaszült meztelenül fogadja irodájában beosztottját.

Dől a Moné feliratos előzetes

http://youtu.be/yc2CBCpNSkc

Gambit remake

A film – Dől a moné (angol címe: Gambit) – az 1966-ban készült Gambit remakeje. Az eredeti filmben Harry Deanet Michael Caine, PJ. Puznowskit Shirley MacLaine játszotta. Pár apróság azért eltér a két filmben, a korai Gambit középpontjában egy szobor áll és Shirley MacLaine sem rodeo királynő…

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tíz − 1 =