Dől a moné

- filmrakat | 2013. február 12. kedd
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

A Dől a moné (Gambit) egy felhőtlen szórakozást nyújtó vígjáték, melyben a többszörösen megalázott Harry Deane (Colin Firth) próbál bosszút állni gusztustalan – de milliárdos – főnökén. A terv jó, hiszen a pénztárcáját célozza meg azzal, hogy egy hamis Monet festményt akar neki eredetiként eladni, ezzel ott sebezné meg Lord Lionel Shabandart (Alan Rickman), ahol a legjobban fáj neki: a zsebénél. Hogy gördülékenyen menjen az egész, be kell avatnia a texasi rodeo királynőjét, PJ Puznowskit (Cameron Diaz) is, akinek a feladata a hamisítványról elhitetni hogy valódi.

Dől a moné (Gambit) 2

Cameron Diaz és Colin Firth

PJ szép kis summa ellenében igyekszik meggyőzni a Lordot, hogy nagyapja a II. világháborúban egy német galériából menekítette ki a festményt és már 60 éve ott lóg a lakókocsijuk falán. A Coen testvérek forgatókönyve alapján készült Dől a moné tele van vicces fordulattal, a kitűnő szereplőgárda pedig lubickol a feladatban.

DŐL A MONÉ  [+12]

vígjáték

Rendező: Michael Hoffman
Forgatókönyv: Ethan Coen, Joel Coen
Fényképezte: Florian Ballhaus
Zene: Rolfe Kent
Szereplők: Cameron Diaz, Colin Firth, Stanley Tucci, Alan Rickman

Magyarországon forgalmazza a ProVideo.
Bemutató dátum: 2013. március 14.

Szénakazal félhomályban

Lord Lionel Shabandar ott alázza meg művészeti igazgatóját Harry Deanet, ahol csak lehet, aki azonban a kisemberi mivolta ellenére egy remek tervet eszel ki. Mi lenne, ha a művészetekért bolonduló Lordnak egy festményt kínálna megvételre, mégpedig Monet: Szénakazal félhomályban című alkotását? Elhiteti hát kapzsi főnökével, hogy meg tudja szerezni a Lord által mindig is áhított Monet festményt.

Dől a moné (Gambit) 4

Colin Firth

A festmény eredetije egyébként valóban létezik. Claude Monet 1890-91-ben festette egy festménysorozat részeként, melynek a Kazlak nevet adta. Jelenleg a Chicago-i Művészeti múzeumban található.

Mindenki meztelen?

Dől a Moné forgatásán három sztár is többet mutatott magából, mint gondoltuk volna. Colin Firth csak addig ment el, hogy a nadrágját veszítette el egy szállodai jelenet során. Cameron Diaz már egy kicsit merészebb volt: párducmintás bugyiban és fekete melltartójában mutatta meg 40 évesen is tökéletes testét. A legnagyobb dobása azonban Alan Rickmannek volt, aki az egyik jelenetben anyaszült meztelenül fogadja irodájában beosztottját.

Dől a Moné feliratos előzetes

http://youtu.be/yc2CBCpNSkc

Gambit remake

A film – Dől a moné (angol címe: Gambit) – az 1966-ban készült Gambit remakeje. Az eredeti filmben Harry Deanet Michael Caine, PJ. Puznowskit Shirley MacLaine játszotta. Pár apróság azért eltér a két filmben, a korai Gambit középpontjában egy szobor áll és Shirley MacLaine sem rodeo királynő…

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

19 − 6 =

Címlapról

Sztálin halála (2017) brit vígjáték

Sztálin halála (2017) brit vígjáték
Egészen az 50-es évek Szovjetuniójába repít vissza bennünket az orosz mozikból kitiltott, Sztálin halála című...
Tovább

A hűséges (2018) francia-belga film

A hűséges (2018) francia-belga romantikus dráma
Matthias Schoenaerts főszereplésével készült A hűséges, mely egy önmagát megtagadni nem tudó gengszter és egy...
Tovább

Nyúl Péter (2018) amerikai film

Nyúl Péter (2018) amerikai film
Nyúl Péter egy igazi hóhányó, akinek története most egy élőszereplős animációs amerikai vígjátékban elevenedik meg....
Tovább