Doktor Knock (2017) francia romantikus vígjáték

Doktor Knock (2017) francia romantikus vígjátékNem sokkal a világháború után az egyik francia faluba egy színes bőrű szélhámos érkezik, aki orvosnak adja ki magát. Hamar belopja magát a falusiak szívébe, akik nem betegek ugyan, ám az áldoki elhiteti velük, hogy azok… Olvasd tovább a film rövid tartalmát a plakát alatt!

Doktor Knock

Plakát, adatlap

Doktor Knock (2017) francia romantikus vígjáték plakátja

Színes, francia film, készült 2018-ban, hossza 113 perc

Korhatár: 12 év

Eredeti cím: Knock

Forgatókönyv: Jules Romains színműve alapján a forgatókönyvet írta: Lorraine Lévy
Szereplők: Omar Sy, Ana Girardot, Alex Lutz, Audrey Dana, Sabine Azéma

Rendezte: Lorraine Lévy

Hazai filmpremier: 2017. december 21.
Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média Kft.

Tartalom

Az ötvenes években egy szélhámos érkezik egy bájos kis francia hegyi faluba, ahol orvosnak adja ki magát. Doktor Knock karizmatikus és megnyerő férfi, ezért gyorsan nagy népszerűségre tesz szert, s meggyógyít mindenkit, legyen az illető beteg, vagy egészséges. Az egyébként egészséges falu lakóinak ravaszul mindenféle egzotikus (képzeletbeli) betegségeket talál ki, s az emberek lassan, de biztosan erősen hipochonderek lesznek. Majd minden megváltozik, amikor Doktor Knock találkozik egy vonzó fiatal nővel.

Az Életrevalókkal világsztárrá vált Omar Sy (Derült égből apu) egy kosztümös romantikus filmmel tér vissza a nagyvászonra, amelyben ismét azt játssza, amihez a legjobban ért: sármos szívtiprót. Partnere a filmben Ana Girardot, aki a Visszajárók című sorozat mellett számos mozifilmben tűnt fel az elmúlt években (Legközelebb a szívre célzok, Escobar). A Doktor Knock rendezője Lorraine Lévy, aki Franciaországban romantikus filmek sikerre vitelével vívott ki elismerést magának (Barátaim, szerelmeim). Jules Romains 1923-as szatirikus színdarabját 1951-ben már nagy sikerrel adaptálták vászonra, akkor a kor színészfejedelme, Louis Jouvet főszereplésével.

Jelenetfotók – Képek

Ana Girardot
Doktor Knock - a plébános gyanakszik
Doktor Knock - a szerelmes szélhámos

Fotók: Vertigo Média Kft

Filmelőzetes

Ország:
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top