Diszkriminációról vitatkoztak filmsztárok diszkriminálva

Nyolc filmsztár feminista kerekasztal beszélgetésének témája a kirekesztés, a diszkrimináció volt, melynek minden fajta megjelenését elutasítják. Aztán történt valami és bocsánatkérés követte a feminista kerekasztalt!

Jó ötletnek tűnt, hogy a Hollywood Reporter kerekasztal köré ültetett nyolc kiváló színésznőt, akik valamennyien Oscar- vagy Emmy-várományosok a következő díjkiosztó szezonban. Csak utólag kaptak észbe, hogy miközben a hölgyek a nemi diszkrimináció problémáját taglalták, nem akadt közöttük egyetlen színes bőrű kiválóság sem, ami ugyebár szintén diszkrimináció.

A Hollywood Reporter azonnal bocsánatot is kért, megelőzve a várható kifogásokat. A névsor ettől függetlenül valóban illusztris: Carey Mulligan, Jennifer Lawrence, Cate Blanchett, Jane Fonda, Brie Larson, Helen Mirren, Charlotte Rampling és Kate Winslet.

Carey Mulligan (képünkön) különösen jól összefoglalta, mit lehet tenni annak érdekében, hogy ezentúl sokkal több nők által készített, női témájú film kerüljön a mozikba:

Ha olyan filmről hallasz, amit nő készített, válts rá jegyet, akár érdekel, akár nem, mert csak az anyagi siker tud változtatni a helyzeten.

A színésznőt a feminizmus korai időszakáról szóló A szüfrazsett főszereplőjeként tartják erősen Oscar-esélyesnek.

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × 5 =


Scroll to top