A diótörő és a négy birodalom (2018) amerikai film

AdatlapTartalomJelenetfotók - Filmelőzetes - Érdekességek

A diótörő és a négy birodalom (2018) amerikai film: A klasszikus mese (balett) alapján készült látványos mesefilm a Disneytől
A klasszikus mese (balett) alapján készült látványos mesefilm a Disneytől

A diótörő és a négy birodalom történetének alapja a közismert klasszikus mese, melyet Pjotr Iljics Csajkovszkij balettre írt zenéje tett igazán világhírűvé. A kedves karácsonyi történetben Clara hirtelen egy különös világban találja magát, ahol nehéz feladat vár rá. Az új világ négy birodalmát kell megbékéltetnie egymással, miközben a saját küldetésére is koncentrálnia kell.

De mi az a küldetés?

Clara keresztapja azt ígéri a lánynak, hogy erre a karácsonyra örökké emlékezni fog. A lány semmi másra nem vágyik jobban, minthogy meglelje elhunyt édesanyja reá hagyott dobozának kulcsát. A dobozban Clara számára egy felbecsülhetetlen értékű ajándék lapul. Hogyan nyithatja ki a dobozt, hol van a kulcs? A négy birodalom világában megtalálja rá a választ!

Filmajánló magyarul beszélő előzetessel, jelenetfotókkal.

 

A diótörő és a négy birodalom mozifilm adatlap, plakát

A diótörő és a négy birodalom (2018) amerikai film plakátja

Színes, amerikai film, készült 2018-ban, hossza 99 perc

Korhatár: 12 év
Műfaj: mese film, családi film, fantasy film
Nemzetközi filmadatbázis: The Nutcracker And The Four Realms
Forgatókönyv: Ashleigh Powell, Tom McCarthy
Szereplők: Keira Knightley, Mackenzie Foy, Eugenio Derbez, Matthew Macfadyen, Richard E. Grant, Misty Copeland, Helen Mirren, Morgan Freeman
Stúdió: Walt Disney Studios Motion Pictures
Rendezte: Lasse Hallström, Joe Johnston
Hazai mozipremier: 2018. november 22.
Magyarországon forgalmazza: Fórum Hungary Kft.

Tartalom

Clarának csupán egy kulcsra van szüksége. Egy kulcsra, aminek nincs párja, mert ez nyitja a dobozt, ami felbecsülhetetlen ajándékot rejt néhai édesanyjától.

A keresztapja éves ünnepi bálján a kislány egy aranyfonálhoz jut, ami elvezeti őt az áhított kulcshoz – aminek rögvest nyoma is vész egy különös, rejtelmes párhuzamos világban.

Odaát Clara találkozik egy Philip nevű katonával, egy sereg egérrel és három birodalom kormányzóival. Clarának és Philipnek az ominózus negyedik birodalom területére kell merészkedniük, amit egy zsarnok irányít, hogy visszaszerezzék a kulcsot és visszaállítsák a harmóniát e bizonytalan világban.

Jelenetfotók - képek

Kattints a jelenetfotóra és nagyobb méretben is megtekintheted!


Fotók: Fórum Hungary Kft - Photo Credit: Laurie Sparham © 2018 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved

Filmelőzetesek – videók - filmklipek

A diótörő és a négy birodalom (12) – hivatalos szinkronizált előzetes #1

Mielőtt megnézed a további előzeteseket és a filmhez kapcsolódó érdekességekről olvasol, hadd hívjam fel a figyelmedet egy ízig-vérig magyar karácsonyi történetre. 2021-ben elkészült az első magyar romantikus vígjáték, ami ebben az időszakban játszódik. a címe: Nagykarácsony (2021). Főhőse egy tűzoltó, aki hoppon marad a lánykérés...

Tudod mit? Inkább kattints a film címére, és nézd ott a filmajánlót!

A diótörő és a négy birodalom (12) – hivatalos szinkronizált előzetes #2

A diótörő és a négy birodalom (12) – hivatalos szinkronizált előzetes #3

Érdekességek - Hírek

E.T.A. Hoffman klasszikus történetéből a Csokoládé és az Egy kutya négy élete Oscar-díjra jelölt rendezője és az Amerika Kapitány: Az első bosszúálló rendezője készítettek közösen filmet a Disney legjobb hagyományaival.

A 2018 karácsonyára érkező fantasy főszereplője az Alkonyat-sorozatban és a Csillagok között-ben feltűnt Mackenzie Foy, partnerei mások mellett az Oscar-díjra jelölt Keira Knightley, valamint az Oscar-díjas Helen Mirren és Morgan Freeman.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő + 12 =

Scroll to top