Die Hard 5 (2013) amerikai film

A Die Hard 5 – Drágább, mint az életed (A Good Day to Die Hard) című filmben John McClane hadnagy (Bruce Willis) ismét zűrös terepre téved. Fia, Jack (Jai Courtney) nemcsak hogy elhidegül tőle, hanem bajba is kerül, méghozzá Moszkvában. Bár McClane régóta nem beszél fiával, azonnal a segítségére siet, amiből ismételten akkora perpatvar kerekedik, amilyet a sokat megélt orosz főváros sem látott még. A mára már legendássá vált, különleges humorú akciófilm-sorozat legújabb, ötödik része Budapesten, magyar színészek közreműködésével készült.

Die Hard - Drágább mint az életed 1
Die Hard 5 – Drágább mint az életed filmplakát

DIE HARD – DRÁGÁBB, MINT AZ ÉLETED [+16]

akciófilm

Zene: Marco Beltrami.
Fényképezte: Jonathan Sela.
Látvány: Daniel T. Dorrance.
Írta: Roderick Thorp, Skip Woods
Rendezte: John Moore

Főszereplők:

Bruce Willis,
Jai Courtney,
Sebastian Koch valamint
Kamarás Iván,
Árpa Attila,
Ganxsta Zolee,
Növényi Norbert.

Forgalmazza az InterCom.
Hazai bemutató: 2013. február 14.

A műfaj kedvelőinek nem kell John McClane hadnagyot (Bruce Willis) különösebben bemutatni, hiszen náluk a Die Hard sorozat alapműnek számít. Igazi New York-i zsaru: kopott, fáradt, de a humora és a bátorsága a legváratlanabb helyzetekben sem hagyja cserben. Ebben a részben a hadnagy megtudja, hogy a fia Jack (Jai Courtney) – aki egyébként képzett CIA ügynök – bajba került Moszkvában, és bár régóta nem beszélnek egymással, habozás nélkül a segítségére siet – és természetesen a küzdelem közepében találja magát. Apa és fia két teljesen különböző karakter, de mindkettő az igazságot keresi.

Bruce Willis és Jai Courtney
Bruce Willis és Jai Courtney

McClane többnyire véletlenül keveredik a terroristák útjába, a fia viszont mindig tudja, mit csinál: és ő sem ijed meg könnyen. Két generáció együtt száll szembe a lehetetlennel: New Yorktól Moszkváig és tovább, egészen Csernobilig…

Bruce Willis a káromkodós

A film gyártói elhatározták, a Die Hard sorozat legújabb filmjét nem fogják a korhatár kedvéért megpuhítani: a legendásan kemény New York-i zsaru új kalandja igazán kemény lesz, attól függetlenül, hogy milyen korhatár-besorolást is kap cserébe. A forgatás egy pontján a producerek mégis rá akarták venni Bruce Willis-t, hogy lehetőleg ne
káromkodjon többet, mint amennyit az írók eleve megírtak neki. És hogy kérésüknek súlya legyen, a sztár egy régi barátját és munkatársát, Doug Richardson-t küldték hozzá követségbe. Richardson nemcsak a Die Hard 2. része, hanem a Bad Boys és a Pénzvonat, sőt, a Die Hard 4.0 – Legdrágább az életed egyik változatának szerzője is.

Die Hard - Drágább mint az életed 3
Mindenre felkészülve

A Script magazinnak írt beszámolója szerint a forgatókönyvíró ravasz kerülőúton próbálkozott: egy forgatási szünetben egy anekdotát mesélt az akciószárnak arról az estéről, amikor az édesanyját magával vitte a Még drágább az életed premierjére, de az anyukája gratuláció helyett alapos fejmosásban részesítette: főleg Bruce Willis nyomdafestéket nem tűrő szavai miatt.

A sorozat főhőse értett a szóból:

Az én nagynéném még szigorúbb – mondta Willis. – Egyszer a Playboynak úgy nyilatkoztam, ahogy igazán beszélek. Gondoltam: úgysem olvassa a családból senki, akinek bántaná a szemét. De a nénikém már a megjelenés másnapján hívott, hogy leszidjon. Én meg mit tehettem mást? Bocsánatot kértem.

A módszer működött, Bruce Willis meghajlott az anyával és nagynénivel súlyosbított érvek előtt. A Die Hard – Drágább, mint az életed (Eredeti cím: A Good Day to Die Hard, hazai bemutató 2013 februárja) az alkotók ígérete szerint csúcsra pörgetett film lesz: de nincs benne több káromkodás, mint amennyit írói beleírtak.

Szinkronos filmelőzetes:

Ország:
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 + tizenkilenc =


Scroll to top