Vakrandi hozza össze Diane Keatont a mogorva étkeztetővel

Diane Keaton alakítja azt a vak hölgyet, aki beleszeret a rendkívül mogorva Lawrence Phillipsbe (Jeremy Irons) a Szerelmek, esküvők és egyéb katasztrófák című filmben….

Túl a 75-ön a sokoldalú filmsztár újra filmet forgatott

Diane Keaton nemrég töltötte be a 75. életévét, de a mai napig aktív. Ő alakítja azt a vak hölgyet, aki beleszeret a rendkívül mogorva Lawrence Phillipsbe (Jeremy Irons) a Szerelmek, esküvők és egyéb katasztrófák című filmben.

A romantikus vígjáték egy esküvő és annak szervezője (Maggie Grace) körül bonyolódik, míg a végére feltehetőleg az összes szerelmes szív egymásra talál.

Hogy a karót nyelt, híres étkeztető és a korosodó, valamint gyengénlátó (ám így is gyönyörű) asszony találkoznak, az nem a véletlen műve: Lawrence egyik barátja szervezi meg nekik a „vakrandit”.

Az már az előzetesből is látszik, hogy Diane Keaton szinte lubickol a vak, de életre való asszony szerepében. Színészi sokoldalúságának köszönhetően tökéletesen helyt áll drámai és komikus szerepekben egyaránt, és sokak számára jelent inspirációt.

Tudod kicsoda Diane Keaton?

Diane Keaton és Jeremy Irons
Diane Keaton és Jeremy Irons a Szerelmek, esküvők és egyéb katasztrófák című film egyik jelenetében

Hirdetés

Az idősebb korosztálynak nem kell bemutatni a színésznőt, hiszen A keresztapa trilógián túl már több mint ötven filmben szerepelt.

A sokoldalú filmsztár először akkor keltett visszhangot Hollywood világában, amikor “Kay” (Michael Corleone felesége) szerepében tűnt fel Francis Ford Coppola Oscar-díjas, A keresztapa című filmjében,1972-ben. Diane Keaton azon ritka színésznők közé tartozik, akit egyformán ünnepel a szakma és a közönség is. Pályafutása során kilencszer jelölték Golden Globe-díjra, és négyszer Oscar-díjra. 1977-ben az Annie Hall címszerepében nyújtott alakításáért Golden Globe és Oscar-díjjal jutalmazták.

Elnyerte továbbá a legjobb női filmszereplőnek járó Golden Globe-díjat az Erica Barry szerepében, a Minden végzet nehéz című vígjátékban (2003) nyújtott alakításáért, az American Film Institute pedig életműdíjjal tüntette ki.

Prorom


Ha tetszett a filmajánló, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 + 3 =

Scroll to top