Derült égből apu vígjáték (2016)

Samuel mindenféle problémától mentes, gondtalan agglegényéletét éli a napsütötte Dél-Franciaországban… Olvasd tovább a film rövid tartalmát a plakát alatt!

Derült égből apu vígjáték

Színes, francia film, készült 2016-ban, hossza 115 perc

Korhatár: 12 év

Eredeti cím: Demain tout commence

Forgatókönyv: Hugo Gélin, Mathieu Oullion, Jean-André Yerles
Szereplők: Omar Sy, Clémence Poésy, Antoine Bertrand, Gloria Colston
Rendezte: Hugo Gélin

Magyarországi bemutató: 2016. december 15.

Magyarországon forgalmazza: Vertigo Media Kft.

Derült égből apu rövid tartalma – filmajánló

Samuel mindenféle problémától mentes, gondtalan agglegényéletét éli a napsütötte Dél-Franciaországban. Egy nap váratlan esemény zavarja meg futó kalandokkal színesített, békés hétköznapjait: betoppan egy régi barátnő az életéből és kiderül, hogy van egy lánya, akiről eddig nem is tudott. Mielőtt a meglepetésből felocsúdhatna, a nő el is tűnik, ám hátrahagyja a csecsemőjüket. Az újdonsült apuka kétségbeesésében lányával együtt útnak indul Londonba, hogy megtalálja anyukáját, azonban nem jár sikerrel. Samuel ezután úgy dönt, hogy a városban marad és munkát vállal. Ahogyan múlnak az évek, a férfi némi baráti segítséggel szép lassan beletanul az apai szerepbe és lányával elválaszthatatlanok lesznek. Egy napon azonban újra felbukkan életükben a kislány anyja…

A Derült égből apu Hugo Gélin francia rendező második játékfilmje, aki előzőleg olyan sikerfilmek forgatókönyvét írta, mint a Magyarországon is népszerű Szerelem, örökség, portugál. A Derült égből apu egy világsikert arató mexikói vígjáték francia remake-je, amelyben ezúttal olyan ismert színészek játsszák a főszerepeket, mint Clémence Poésy (127 óra, Erőszakik, Mr. Morgan utolsó szerelme) és Omar Sy (Samba, Tajtékos napok, Az ételművész). Omar Sy korábban történelmet írt, amikor első fekete bőrű színészként megkapta a legjobb színésznek járó César-díjat az Életrevalók című filmben nyújtott alakításáért, s azóta olyan hollywoodi világsikerekben szerepelt, mint a Jurassic World és az Inferno. Az alkotók szándéka szerint az egyedülálló apa és lányának története egyszerre vicces és megható, a karácsony előtti időzítéstől pedig azt várják, hogy a Derült égből apu lesz az év egyik legnagyobb francia filmsikere.

Jelenetfotók a filmből – képgaléria

Derült égből apu francia vígjáték jelenetfotó
Derült égből apu francia vígjáték jelenetfotó 1
Derült égből apu francia vígjáték jelenetfotó 3

Fotók: Vertigo Media Kft

Filmelőzetes

Ország:
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top