Derült égből apu vígjáték (2016)

Samuel mindenféle problémától mentes, gondtalan agglegényéletét éli a napsütötte Dél-Franciaországban… Olvasd tovább a film rövid tartalmát a plakát alatt!

Derült égből apu vígjáték

Színes, francia film, készült 2016-ban, hossza 115 perc

Korhatár: 12 év

Eredeti cím: Demain tout commence

Forgatókönyv: Hugo Gélin, Mathieu Oullion, Jean-André Yerles
Szereplők: Omar Sy, Clémence Poésy, Antoine Bertrand, Gloria Colston
Rendezte: Hugo Gélin

Magyarországi bemutató: 2016. december 15.

Magyarországon forgalmazza: Vertigo Media Kft.

Derült égből apu rövid tartalma – filmajánló

Samuel mindenféle problémától mentes, gondtalan agglegényéletét éli a napsütötte Dél-Franciaországban. Egy nap váratlan esemény zavarja meg futó kalandokkal színesített, békés hétköznapjait: betoppan egy régi barátnő az életéből és kiderül, hogy van egy lánya, akiről eddig nem is tudott. Mielőtt a meglepetésből felocsúdhatna, a nő el is tűnik, ám hátrahagyja a csecsemőjüket. Az újdonsült apuka kétségbeesésében lányával együtt útnak indul Londonba, hogy megtalálja anyukáját, azonban nem jár sikerrel. Samuel ezután úgy dönt, hogy a városban marad és munkát vállal. Ahogyan múlnak az évek, a férfi némi baráti segítséggel szép lassan beletanul az apai szerepbe és lányával elválaszthatatlanok lesznek. Egy napon azonban újra felbukkan életükben a kislány anyja…

A Derült égből apu Hugo Gélin francia rendező második játékfilmje, aki előzőleg olyan sikerfilmek forgatókönyvét írta, mint a Magyarországon is népszerű Szerelem, örökség, portugál. A Derült égből apu egy világsikert arató mexikói vígjáték francia remake-je, amelyben ezúttal olyan ismert színészek játsszák a főszerepeket, mint Clémence Poésy (127 óra, Erőszakik, Mr. Morgan utolsó szerelme) és Omar Sy (Samba, Tajtékos napok, Az ételművész). Omar Sy korábban történelmet írt, amikor első fekete bőrű színészként megkapta a legjobb színésznek járó César-díjat az Életrevalók című filmben nyújtott alakításáért, s azóta olyan hollywoodi világsikerekben szerepelt, mint a Jurassic World és az Inferno. Az alkotók szándéka szerint az egyedülálló apa és lányának története egyszerre vicces és megható, a karácsony előtti időzítéstől pedig azt várják, hogy a Derült égből apu lesz az év egyik legnagyobb francia filmsikere.

Jelenetfotók a filmből – képgaléria

Derült égből apu francia vígjáték jelenetfotó
Derült égből apu francia vígjáték jelenetfotó 1
Derült égből apu francia vígjáték jelenetfotó 3

Fotók: Vertigo Media Kft

Filmelőzetes

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Mozifilm innen:

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top