Quantcast

Dermesztő babamaszk

Dermesztő babamaszk rémisztgeti a Boldog halálnapot! filmek nézőit. De honnan származik a rémisztő maskara ötlete? Christopher Landon rendező elárulta a részleteket.

Boldog halálnapot! 2 (2019) amerikai film: Deremesztő babamaszk

Christopher Landon a dermesztő babamaszkról

Nagy siker volt tavaly a Boldog halálnapot! című thrillervígjáték, amelynek hősnője mindig ugyanarra a napra ébred. Újra meg újra átéli meggyilkolását, s az ördögi időhurok mindaddig nem szűnik meg, míg meg nem találja a babamaszkos gyilkost.

Most itt a folytatás, a Boldog halálnapot 2., és ebből az alkalomból Christopher Landon rendező elárulta, honnan a dermesztő babamaszk.

„Mindez a tudatalattimból származik – mondta el Landon a Business Insidernek. – A babamaszk azért lehet rémisztő, mert nagyon para szülőnek lenni, ezt magamon tapasztaltam. Az embernek az a rögeszméje támad, hogy rossz szülő, mert nem tud megfelelni az elvárásoknak. Az első film készítése idején a párom éppen várandós volt, és egyfolytában azon görcsöltünk, mihez kezdünk, amikor megszületik a baba. Még rémálmaim is voltak, így jöttem rá, hogy legjobban a babamaszk jelképezheti azt a frászt, ami erőt vett rajtunk.”


A horror filmek alkotói gyakran élnek azzal az eszközzel, hogy maszk alá rejtik a gonoszt. Ez lehet egy kedvesnek tűnő baba maszk, egy bohóc maszk, vagy egy félelmetes, busó szerű álarc. Szerintem mindegyikre tudsz példát mondani, de érdekes módon, az utóbbiból, azaz a félelmetes maszkból van kevesebb. A Fekete telefon (2022) horror pszichopata gyerekrablója egy jó példa a riasztó álarcra. (És még a busókra is hajaz.)

Boldog halálnapot 2. (Happy Death Day 2U) hazai bemutató: 2019. február 14.

Forrás: UIP hírek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc + tizenhárom =

Scroll to top