Démonok között. A valóság mindennél meghökkentőbb!

Démonok között

A Peron család attól tart, hogy démonok szállták meg a házukat, ezért a kor legismertebb paranormális jelenségeket kutató házaspárjától kér segítséget.

Démonok között. A valóság mindennél meghökkentőbb!

Az ember sokszor hajlamos egy kézlegyintéssel elintézni a horrorfilmeket, mondván, hogy csak mese az egész. Ám a Démonok között című horrorfilm valós, megtörtént eseményeken alapul, azaz bárkivel, bármikor és bárhol megtörténhet. A cikk végén megemlítjük a forgatást kísérő különös jelenségeket!

Démonok között (+16)

2013 – amerikai horrorfilm

Eredeti cím: The Conjuring
Forgatókönyv: Chad Hayes & Carey W. Hayes
Fényképezte: John R. Leonetti
Vágó: Kirk Morri
Látványtervező: Julie Berghoff
Jelmeztervező: Kristin M. Burke
Zene: Joseph Bishara
Rendezte: James Wan

Szereplők: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Ron Livingston, Lili Taylor

Mozibemutató: 2013. szeptember 19. Forgalmazza az InterCom.
Ed Warren (Patrick Wilson) parakutató és látnok felesége, Lorraine (Vera Farmiga)
Ed Warren (Patrick Wilson) parakutató és látnok felesége, Lorraine (Vera Farmiga)

A démoni jelenlét három lépcsője: megfertőződés, elnyomás, megszállottság

Ed Warren (a filmben Patrick Wilson alakítja) így jellemezte a démoni jelenét három csalhatatlan jelét:

A démoni jelenlét három lépcsője: a megfertőződés, melynek során az áldozat hideglelést, idegen jelenlétet tapasztal, és bizonytalan eredetű nyomokat talál házában. Ezt követi az elnyomás, melynek stádiumában az áldozat különböző jellegű támadások célpontjává válik, és többé nem ura az otthonában zajló eseményeknek. A harmadik fokozat a megszállottság…

A démoni jelenlét harmadik, végső fázisában a sötét erők teljes egészében hatalmukba kerítik és megszállják áldozatukat. Ezen a szinten az ember már nem ura önmagának, valaki, pontosabban valami mássá válik. Pokolfajzattá.

Démonok között története röviden

A Perron házaspár öt gyermekével költözik be új, magányosan álló vidéki házukba, és nem tudják, hogy valaki már él a falak között. Valaki, aki minden percben jelen van, gonosz, és képtelenség megszabadulni tőle. A megmagyarázhatatlan földöntúli jelenlét pokollá teszi a napjaikat, és egyre veszélyesebb, ijesztőbb módokat talál, hogy jelezze: övé a ház, és nem engedi át másnak. Kénytelenek paranormális ügyek nyomozóihoz fordulni: azokhoz, akik az amityville-i esetet is lejegyezték. A szakemberek nekilátnak, hogy kifüstöljék a gonoszt a házból… de úgy tűnik, még ők sem bírnak vele.

Az alkotók a démonok hatása alatt

Hayesék Lorraine Warrennel telefonon folytatott rendszeres beszélgetéseit nem egyszer különös hangok és zörejek kísérték, és a forgatókönyvíróknak többször is olyan érzésük volt, mintha „volna még valaki a vonalban”.

Warrenék mélyen hívő katolikusok, és köztiszteletben álló démonűzők.
Warrenék mélyen hívő katolikusok, és köztiszteletben álló démonűzők.

James Wan rendező egy ízben késő éjjel el akarta küldeni a forgatókönyv egyik változatát e-mailben, amikor kiskutyája morogni kezdett. Az állat az irodahelyiség egyik teljesen üres sarkát morogta kitartóan, fel-felnyüszítve.

Nem volt ott semmi, még egy szemétkosár sem – meséli a rendező –, ám hiába csitítottam, csak nem hagyta abba a morgást. Szimatolni kezdett körbe-körbe, aztán, mint lett volna ott valami, marcangolni kezdte a levegőt. Tépte, harapta a semmit. Borzalmas látvány volt. Soha korábban nem csinált ilyet, és én akkor bizony remegni kezdtem a félelemtől… Világossá vált számomra, hogy menthetetlenül bevonódtam a sztoriba, testileg-lelkileg, és hogy ez a munkám minden korábbinál nagyobb hatást gyakorol rám. Bár mindig is tiszteltem a történet létező szereplőit, és egy pillanatig sem kételkedtem benne, hogy úgy élték meg a történéseket, ahogyan azt elbeszélték, saját magam soha korábban nem tapasztaltam paranormális jelenségeket. Nem, míg bele nem vágtunk ebbe a filmbe.

 

A Lorraine Warrent alakító Vera Farmiga csak nappal merte olvasni a forgatókönyvet...
A Lorraine Warrent alakító Vera Farmiga csak nappal merte olvasni a forgatókönyvet…

A Lorraine Warrent alakító Vera Farmiga egyike volt azoknak, akik hasonlóan nehezen szabadultak a forgatókönyv hatása alól.

Gyorsan, rohamtempóban igyekeztem olvasni a könyvet, hogy ne legyen annyira nyomasztó. Ha mégis belemerültem, akkor félni kezdtem, és sötét hangulat lett rajtam úrrá. Soha nem olvastam odahaza, mindig valahol másutt, és mindig nappali fényben. Még így is történtek velem különös dolgok. Egyszer, amikor kinyitottam a laptopomat, döbbentem láttam, hogy a képernyőt öt hosszú csík barázdálja, pontosan úgy, mintha karmok szántották volna végig. A rémülettől égnek állt a hajam… Máig sem tudom, mi okozhatta a sérülést, mert nem ejtettem le a gépet, és a gyerekeimnek sem szokásuk ugrálni rajta.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 4 =


Scroll to top