Démonok a Rhode Island-i tanyán

- filmrakat | 2013. augusztus 14. szerda
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Carolyn és Roger Perron az öt lányával beköltözik Rhode Island-re, egy démonok lakta, rozoga, régi parasztházba. Az első nap a család kezdi otthonosan érezni magát, csak a kutya nem hajlandó bemenni a házba. Aztán egyre több különös dolog történik a házban.

Az esetek megfejtésére Perronék a Warren-házaspárt kérik fel, akik a hetvenes években a természetfölötti jelenségek kivizsgálásával és ördögűzéssel foglalkoztak.

2013 elsöprő horrorsikere, a Démonok között (The Conjuring)

A megtörtént esetet feldolgozó film 2013. szeptember 19-től a magyar mozikban is látható lesz!

A filmre amerikai bemutatója után az első hétvégén több int 40 millió dollárért vettek jegyet, azóta gyártási költsége több mint hatszorosát kereste meg, és a múlt héten átlépte a műfajban különösen ritka, de minden film számára kivételes ünnepet jelentő 100 millió dolláros bevételi álomhatárt. Az egész világon már több mint 160 millió dollárt költöttek rá a borzongani vágyók.

Vera Farmiga a Démonok között című horror siker női főszereplője

Vera Farmiga a Démonok között című horror siker női főszereplője

A film rendezője, a malajziai születésű, Ausztráliában nevelkedett James Wan eddig is a műfaj klasszikusának számított: rendezőként ő indította útjára a Fűrész-filmeket, és executive producerként irányítja a sorozat egyre vérfagyasztóbb folytatásait.

A sztori

A Démonok között azonban nem a Fűrész útját járja: ez a történet is kivételesen hátborzongató, ám megtörtént esetet dolgoz fel. A Warren-házaspár a hetvenes években valóban természetfölötti jelenségek kivizsgálásával és ördögűzéssel foglalkozott, és valóban járt a Rhode Island-i tanyaházban, melyet nyolc generáció halottai laktak – és semmi áron nem voltak hajlandóak kiköltözni.

A minősítés

A film különleges sikerére jellemző, hogy bár a legtöbb horror csak rövid ideig marad a toplistán, ez tartósan sikeres marad – vagyis a nézők egymásnak ajánlják: a Rotten Tomatoes-on 85%-ra értékelik; a moziból távozó nézők elégedettségét vizsgáló CinemaScore mérése pedig „A”-filmnek minősíti: e műfajban ez szinte példa nélküli eset.

A folytatás

A két főszereplő, Vera Farmiga és Patrick Wilson már alá is írta a szerződést: az óriási siker nem maradhat folytatás nélkül: lesz Démonok között 2.!

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

15 − 9 =

Címlapról

A hűséges (2018) francia-belga film

A hűséges (2018) francia-belga romantikus dráma
Matthias Schoenaerts főszereplésével készült A hűséges, mely egy önmagát megtagadni nem tudó gengszter és egy...
Tovább

Nyúl Péter (2018) amerikai film

Nyúl Péter (2018) amerikai film
Nyúl Péter egy igazi hóhányó, akinek története most egy élőszereplős animációs amerikai vígjátékban elevenedik meg....
Tovább

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film
Egy világtól elzárt orosz faluban kezdődik A szelíd teremtés története, ahol egyedül él a nő,...
Tovább