Démonok a Rhode Island-i tanyán

Carolyn és Roger Perron az öt lányával beköltözik Rhode Island-re, egy démonok lakta, rozoga, régi parasztházba. Az első nap a család kezdi otthonosan érezni magát, csak a kutya nem hajlandó bemenni a házba. Aztán egyre több különös dolog történik a házban.

Az esetek megfejtésére Perronék a Warren-házaspárt kérik fel, akik a hetvenes években a természetfölötti jelenségek kivizsgálásával és ördögűzéssel foglalkoztak.

2013 elsöprő horrorsikere, a Démonok között (The Conjuring)

A megtörtént esetet feldolgozó film 2013. szeptember 19-től a magyar mozikban is látható lesz!

A filmre amerikai bemutatója után az első hétvégén több int 40 millió dollárért vettek jegyet, azóta gyártási költsége több mint hatszorosát kereste meg, és a múlt héten átlépte a műfajban különösen ritka, de minden film számára kivételes ünnepet jelentő 100 millió dolláros bevételi álomhatárt. Az egész világon már több mint 160 millió dollárt költöttek rá a borzongani vágyók.

Vera Farmiga a Démonok között című horror siker női főszereplője
Vera Farmiga a Démonok között című horror siker női főszereplője

A film rendezője, a malajziai születésű, Ausztráliában nevelkedett James Wan eddig is a műfaj klasszikusának számított: rendezőként ő indította útjára a Fűrész-filmeket, és executive producerként irányítja a sorozat egyre vérfagyasztóbb folytatásait.

A sztori

A Démonok között azonban nem a Fűrész útját járja: ez a történet is kivételesen hátborzongató, ám megtörtént esetet dolgoz fel. A Warren-házaspár a hetvenes években valóban természetfölötti jelenségek kivizsgálásával és ördögűzéssel foglalkozott, és valóban járt a Rhode Island-i tanyaházban, melyet nyolc generáció halottai laktak – és semmi áron nem voltak hajlandóak kiköltözni.

A minősítés

A film különleges sikerére jellemző, hogy bár a legtöbb horror csak rövid ideig marad a toplistán, ez tartósan sikeres marad – vagyis a nézők egymásnak ajánlják: a Rotten Tomatoes-on 85%-ra értékelik; a moziból távozó nézők elégedettségét vizsgáló CinemaScore mérése pedig „A”-filmnek minősíti: e műfajban ez szinte példa nélküli eset.

A folytatás

A két főszereplő, Vera Farmiga és Patrick Wilson már alá is írta a szerződést: az óriási siker nem maradhat folytatás nélkül: lesz Démonok között 2.!

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 − 6 =


Scroll to top