Délibáb

Délibáb – Hajdú Szabolcs filmje. A magyar pusztán, a Hortobágyon forgatott film témája a modern kori rabszolgatartás, műfaja neowestern. Filmajánló a Filmrakatban.

Délibáb - modern kori rabszolgaság

Délibáb
2014 – színes magyar dráma / akciófilm

Rendező: Hajdu Szabolcs
Zeneszerző: Billy Martin. Operatőr: Nagy András. Jelmeztervező: Berzsenyi Krisztina. Producer: Kovács Gábor, Taschler Andrea. Látványtervező: Rajk László. Hangmérnök: Balázs Gábor Vágó: Politzer Péter

Szereplők: Isaach De Bankolé, Răzvan Vasilescu, Török-Illyés Orsolya, Dragoş Bucur, Polgár Tamás

Hazai bemutató dátuma: 2014. november 13. Forgalmazza az A Company Hungary Kft.

Délibáb – Filmajánló

A magyar pusztán játszódó film egy afrikai futballista történetét meséli el, aki menekülni kényszerül a hatóságok elől egy eladott mérkőzést követően. Francis egy világtól elzárt tanyán talál menedéket mélyen a puszta szívében, ám hamarosan rádöbben, hogy a tanya valójában egy modern kori rabszolgatelep. Megjelenésével felkavarja a helyiek életét, az apátiába süllyedt foglyok a megmentőt, a kiskirályként uralkodó Cisco a riválist látja benne. Francis azonban nem vágyik a hős szerepére, az első adandó alkalommal menekülni próbál, de a puszta csalóka tájain lehetetlen eligazodni. Szökési kísérlete miatt a rabszolgák közé kerül, és akaratán kívül mégis lázadó válik belőle.

Francis nem vágyik a hős szerepére

Életének legkeményebb meccse kezdődik, melynek tétje nemcsak a szabadság, hanem maga a túlélés. A Délibáb a magyar mozi hagyományait és a western műfaját ötvöző mese a mai Magyarországról, rasszizmusról, egyenlőségről, hatalomról, szabadságról.

Délibáb filmelőzetes

http://youtu.be/Z8CVExCR2iQ

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top