Sínen van a Dark Universe projekt

Sínen van a Dark Universe projekt


A láthatatlan ember csodát tehet a Sötét Univerzummal

Az Universal filmstúdió 2017-ben beharangozott szörnyfilm-sorozatát eddig elkerülték a zajos sikerek. Most azonban úgy tűnik, sínen van a projekt. Mi a siker kulcsa? Kisebb költségvetésű filmekkel nagyobb bevétel?

Minden kátyúból ki lehet kecmeregni egy kis rafinériával.

A Universal stúdió néhány éve nagyszabású projektnek futott neki. Elhatározták, hogy elkészítik a cég harmincas-negyvenes évekbeli horror-thrillereinek modern változatait, és olyan univerzummá alakítják, amilyen a konkurenciánál a Bosszúállók világa, ahol a Marvel-képregények szuperhőseinek történetei egymásba érnek.

A Dark Universe rátalált a helyes útra

Csakhogy a nagy költségvetésű Múmia nem váltotta be a reményeket. A Tom Cruise főszereplésével, marketingköltségekkel együtt 350 millió dollárból készült produkció alig 400 millió felett teljesített, ami ebben a kategóriában nem nevezhető átütő sikernek.

A Universal főnökei ezek után a fejükhöz kaptak, és ahhoz a producerhez fordultak, aki hosszú évek óta majdnem semmiből csinál több száz milliós filmsikereket. Jason Blumról van szó: a Blumhouse Productions most marketingköltségekkel együtt 7 millió dollárból hozta ki A láthatatlan embert. A film egy hét alatt 54 millió dolláros összbevételt ért el, és hol van még a vége...

A Variety című szaklap alaposan körüljárja a Blumhouse-jelenséget, a kritikusa, Owen Gleiberman pedig nagyon eredetinek és szórakoztatónak nevezi A láthatatlan embert. Ami igazából a címszereplő feleségéről szól: az Elisabeth Moss (A szolgálólány meséje) által alakított hősnő meggyőződése, hogy láthatatlanná vált, foglalkozását tekintve őrült tudós férje az életére tör, de senki nem hisz neki.

A Variety szerint nagyon jót tesz a filmnek a merész csavar, hogy egy meggyötört nő lett a történet főhőse, és a drága számítógépes trükkök helyett a végletekig fokozott feszültségen van a hangsúly.

A Variety úgy véli, a Universal stúdió Dark Universe projektje újra sínen van, jöhet az új Drakula meg a Frankenstein menyasszonya modern változata, és lehet merészen tippelni, hogy Jason Blum keze benne lesz-e a dologban.

Közben Elizabeth Banks (Tökéletes hang) az Invisible Womanen (Láthatatlan asszony) dolgozik ugyancsak a Universal égisze alatt, és a mostani siker fényében nagyon valószínűnek tűnik, hogy a film hamarosan el is fog készülni.

Forrás: UIP Hírek


Ha tetszett a filmes hír, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × öt =

Scroll to top