Dal Marionnak

Egy csodálatos emberi kitárulkozás története a Dal Marionnak (Song for Marion) című romantikus film, melyben egy öregember (Terence Stamp) változik át szemünk láttára felesége (Vanessa Redgrave) betegsége és a fiatal kórusvezető, Elizabeth (Gemma Arterton) hatására. Megindító, ám humorral átszőtt történet az emberi szeretetről.

Dal Marionnak: Arthur (Terence Stamp) dala csak neki szól
Dal Marionnak: Arthur (Terence Stamp) dala csak neki szól

Dal Marionnak [+12]

romantikus film

Rendező: Paul Andrew Williams
Szereplők: Gemma Arterton, Vanessa Redgrave, Terence Stamp

Hazai mozibemutató: hamarosan. 2013. július 4.
Magyarországon forgalmazza a Budapest Film

A Dal Marionnak rövid története

Arthur (Terence Stamp) zsémbes és szinte teljesen érzelemmentes öregember, aki feleségével Marionnal (Vanessa Redgrave) és fiával él együtt. Marion a helyi kórus aktív tagja, ahol különböző slágereket énekelnek, többnyire pocsékul.Az öregember rosszallóan nézi felesége hóbortját, felesleges időpocsékolásnak tartja az egészet addig, míg ki nem derül hogy Marion halálos beteg.Az asszony eleinte mindenki előtt titkolni akarja betegségét, de természetesen nem maradhat sokáig titokban hogy rákos. Amikor Elizabeth a kórusvezető (Gemma Arterton) megtudja Marion betegségét, megkéri Arthurt, hogy segítsen feleségének átvészelni ezt a nehéz időszakot. A körülmények hatására Arthur pozitív átalakuláson esik át és megszületik a Dal Marionnak.

Dal Marionnak: Elizabeth (Gemma Arterton) és Arthur (Terence Stamp)
Dal Marionnak: Elizabeth (Gemma Arterton) és Arthur (Terence Stamp)

Idősek kórusa

A film története a helyi kórus körül bonyolódik, ami tele van idős emberekkel, tulajdonképpen csak a kórust vezető Elizabeth fiatal. A tagok az énekléstől boldogok – de csak ők. Az általuk előadott slágerek általában borzalmasra sikerülnek. Ám ők hatalmas lelkesedéssel vetik magukat az éneklésbe és mindent megtesznek hogy az öregedésről ez a fiatalos hóbort elterelje a figyelmüket: együttest alapítanak, nevet keresnek neki és koreográfiát tanulnak az énekszámokhoz. Ez persze sok humoros és egyben megható jelenetet is szül, ami megadja a film alapvető báját.

Dal Marionnak: a kórus Arthurral
Dal Marionnak: a kórus Arthurral

Az öregek bájos lelkesedése

Nézzük csak meg a filmelőzetesben, amikor Elizabeth egy kis rock and rollt kér az egyik idős bácsitól, micsoda „üvöltés” szakad ki az öregből! Vagy amikor robottánc közben Timothynak beakad a nyaka! Borzalmas, de a lelkesedés magával ragadó is egyben.

A Dal Marionnak megható és egyszerre vidám története megosztotta a kritikusokat, ám azt senki nem vitatta, hogy két dologban kiemelkedőt alkotott a film. Egyrészt megmutatja, hogy miként lehet a szinte elemésztő keserűség közepette megkönnyíteni szeretteink utolsó pillanatait, másrészt összehozott két olyan színészóriást mint Vanessa Redgrave és Terence Stamp.

Feliratos filmelőzetes

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 + tizenöt =


Scroll to top