Cybertron, a robotok bolygója

Az ŰrDongóban szó lesz a Cybertron bolygóról
A Transformers filmek különös bolygója a Cybertron az ŰrDongóban is szerepet kap

A Transformers rajongók tudják, hogy milyen bolygó a Cybertron (ejtsd: Kibertron). A kitalált égitest nagysága a Szaturnuszéhoz hasonló, levegője van, ám élőlények helyett csupa fém található a felszínén.

Hogy miért lett aktuális a Cybertronról beszélni?

Mert a robotok különös világát is láthatjuk majd az ŰrDongó című Transformers-filmben, melynek idén decemberben lesz a bemutatója.

Az ŰrDongóban szó lesz a Cybertronról

Szó lesz a robotok lakta kitalált bolygóról az új szuperprodukcióban. Egyre több részlet derül ki az ŰrDongó című mozifilmről, amely spinoff, azaz olyan epizódja a Transformers-franchise-nak, amely az egyik szereplő, a magát sárga Volkswagen Bogárnak álcázó robot történetét meséli el.

Ám még mást is kap a közönség: a film bemutatja Cybertront, a robotok bolygóját is, ahonnan az alakváltó lények a Földre jönnek. Ezt maga Travis Knight, a rendező árulta el, de azt már nem fejtette ki, milyen állapotban lesz látható a bolygó. A történet szerint Cybertront kietlen pusztasággá változtatta a háború, de – és ez már a rajongók spekulációja – a Földre menekült ŰrDongó felidézheti a múltat, amikor még virágzott az élet a bolygóján.

Cybertront egyébként Prímusz teremtette egy halott aszteroidából az Unikron elleni csata után. Prímusz a bolygó mélyén alszik, várva a végső összecsapást ősi ellenségével. A bolygó emberek számára valószínűleg alkalmatlan lenne hosszabb ott tartózkodásra, mivel levegője van ugyan, azonban víz nincs rajt, vagy csak elenyésző mennyiségben.

Az alkotók célja, hogy újraindítsák a Transformers-sorozatot és Cybertron bemutatása segíthet az irányváltásban. A hazai mozikban idén decemberben láthatjuk majd az egyik legkisebb és leggyengébb Transformer kalandjait. ŰrDongót (Bumblebee) ellenfelei lebecsülik, amit nem kellene, mivel ravaszsággal és bátorsággal pótolja hiányzó erejét.

Bumblebee (2018) – Official Teaser Trailer

Forrás: UPI Hírek
Fotó: Az ideiglenes plakátképből (Paramount)

Scroll to top