Csuklyások (2018) amerikai film

AdatlapTartalomJelenetfotókFilmelőzetes

Csuklyások: Ku Klux Klan - hogy kerül ide egy néger nyomozó?
Ku Klux Klan – hogy kerül ide egy néger nyomozó?

A Csuklyások egy színes bőrű nyomozó igaz történetén alapul, aki beépül a Ku Klux Klanba és leleplezi őket. 2014-ben a nyugdíjas Ron Stallworth kiadta emlékiratait Black Klansman címmel, és mindenki elámulhatott azon, hogyan lett egy fekete nyomozó a KKK tagsági igazolvánnyal rendelkező tagja.

A Ku Klux Klan-ról a wikipedia cikkében bővebben olvashatsz!

A megtörtént eseményeket feldolgozó film a 70-es évekbe kalauzolja vissza a nézőket, amikor Amerikában egyre nőnek a társadalmi feszültségek, mert erőre kaptak a hátrányos megkülönböztetés ellen küzdő polgárjogi mozgalmak. Ezeket a szélsőséges szervezetek – mint amilyen a Ku Klux Klan – nyilván nem nézte jó szemmel és ellenlépéseket dolgozott ki.

Hirdetés

Ron Stallworth elhatározta, hogy a fajgyűlölő szervezetbe beépülve kideríti mit terveznek a KKK-ban, majd megakadályozza azt. Hogyan volt képes erre egy néger nyomozó? Erről szól a film:

Csuklyások mozifilm adatlap, plakát

Csuklyások (2018) amerikai film plakátja

Színes, amerikai film, készült 2018-ban, hossza 135 perc
Korhatár: 16 év
Műfaj: dráma, krimi, vígjáték
Nemzetközi filmadatbázis: BlacKkKlansman
Forgatókönyv: Ron Stallworth könyve alapján a forhatókönyvet írta: Spike Lee, David Rabinowitz, Charlie Wachtel, Kevin Willmott
Szereplők: John David Washington, Adam Driver, Topher Grace, Laura Harrier, Isiah Whitlock Jr., Robert John Burke, Brian Tarantina, Frederick Weller, Michael Buscemi
Rendezte: Spike Lee
Hazai mozipremier: 2018. szeptember 27.
Magyarországon forgalmazza: UIP-Duna Film.

Tartalom

A mindig energikus és eredeti rendező, Spike Lee megtörtént eseményeken alapuló új filmje Ron Stallworth történetét tárja elénk. Ez a Colorado Springs-i rendőr volt az első afro-amerikai bűnüldöző, aki beépült a hírhedt Ku Klux Klánba. Bármilyen hihetetlen, Stallworth nyomozó (John David Washington), és társa, Flip Zimmerman (Adam Driver) beépültek a KKK legmagasabb köreibe, hogy megakadályozzák azt, hogy a szervezet átvegye az uralmat a város felett…

Spike Lee az Oscar-nyertes Tűnj el! producereinek segítségével, no meg a megszokott, megalkuvást nem ismerő stílusát és humorát bevetve vitte vászonra ezt a provokatív történetet, amely többnyire hiányzik a történelemkönyvek lapjairól.

Jelenetfotók – képek

Kattints a jelenetfotóra és nagyobb méretben is megtekintheted!

Fotók: UIP-Duna Film

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Magyar feliratos előzetes

Feliratos filmklip: Egy darabka történelem

Érdekességek – Hírek

Ron Stallworth szerepét a Csuklyásokban az a John David Washington alakítja, aki profi rugbyjátékosként kezdte pályafutását, és addigi legnagyobb projektje a Nagypályások (Ballers) című HBO-sorozat volt. Nem mellesleg az Oscar-díjas Denzel Washington fia. (Az “öregnek” épp A védelmező 2. című filmje megy a mozikban.)


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

17 + hét =

Scroll to top