Csokoládé (Chocolat, francia film, 2016)

Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

A Csokoládé (Chocolat) igaz történet alapján készült francia film. Az egész világon hatalmas sikert arató Életrevalók sztárja, Omar Sy alakítja a főszerepet ebben a megható és olykor vicces történetben, amely a XIX-XX. század fordulójára kalauzol. Franciaországban ekkor a cirkusz a virágkorát érte. Roschdy Zem nagyszabású, egyszerre kacagtató és megríkató filmje nem csak az elfeledett sztár portréja, hanem egy letűnt kor krónikája, melynek témafelvetései könnyedén átültethetők a kortárs környezetbe is.

Csokoládé (12)
francia film, 110 perc, 2016

Eredeti cím: Chocolat Gyártó: Gaumont

Rendezte: Roschdy Zem Forgatókönyv: Cyril Gely Fényképezte: Thomas Letellier Producer: Eric Altmayer, Nicolas Altmayer Zene: Gabriel Yared Vágó: Monica Coleman

Főszereplők: Omar Sy, James Thiérrée

Magyarországi bemutató: 2016. március 10. Magyarországon forgalmazza: Mozinet.

Csokoládé – Filmajánló

A kubai Rafael Padilla az első színes bőrű volt, aki színpadra lépett, Csokoládé művésznéven: barátjával Footit-vel (James Thiérrée) a vándorcirkuszosok teljes ismeretlenségéből törtek a csúcsra. Műsorszámuk hatalmas népszerűségre tett szert, bejárták vele az országot, mígnem Párizsban igazi szupersztárrá váltak. A hirtelen jött vagyon és hírnév azonban megmérgezte kettejük barátságát, a szerencsejáték és a nők rabjává váló Csokoládé pedig önálló karrierre vágyott.

Csokoládé korának szimbolikus személye volt, aki megihlette a világhírű festőt, Toulouse Lautrec-et és feltűnt az első filmkészítőkként számon tartott Lumiére testvérek első alkotásaiban is.

Filmelőzetes


2016.03.10 Csokoládé (Chocolat, francia film, 2016)

Ország:

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − 15 =


Scroll to top