Csodálatos fiú (2018) amerikai film

Csodálatos fiú (2018) amerikai film
A drogfüggő fiú és apjának története

Egy drogfüggő fiú és családja mindennapi küzdelmébe tekinthetünk be a Csodálatos fiú című filmben. Az apa küzdelme a gyermekéért, a gyermek küzdelme a drogokkal. A drámai fordulatokban gazdag filmben két remek színész alakítja a semmihez sem hasonlítható apa-fiú kapcsoatlot: Steve Carell és Timothée Chalamet.

Felix Van Groeningen, az Oscar-jelölt Alabama és Monroe rendezőjének első angol nyelvű filmje szokatlan nézőpontból mutatja be a drogfüggőséget: a filmben nem csak a beteg, de a közvetlen hozzátartozók nézőpontját is megismerjük. A Csodálatos fiú egyszerre két bestseller, David és Nic memoárja nyomán készült.

Filmajánló jelenetfotókkal és szinkronizált előzetessel.

Csodálatos fiú mozifilm adatlap, plakát

Csodálatos fiú film plakátja

Színes, amerikai film, készült 2018-ban, hossza 120 perc

Korhatár: 12 16 év
Műfaj: Dráma
Nemzetközi filmadatbázis: Beautiful Boy
Forgatókönyv: Luke Davies, Felix Van Groeningen
Szereplők: Steve Carell, Timothée Chalamet, Maura Tierney, Amy Ryan
Gyártó: Amazon Studios, Big Indie Pictures, Plan B Entertainment
Rendezte: Felix Van Groeningen
Hazai mozipremier: 2019. január 31.
Magyarországon forgalmazza: Mozinet.

Tartalom

A háborítatlan, égszínkék tengerrel körülvett trópusi szigetet a legtöbben nyaralóparadicsomként ismerik, kivéve Baker Dillt, a sokat látott, harmincas éveiben járó hajóskapitányt, aki abból él, hogy kellemetlen turistákat visz el sporthorgászni „Serenity” névre hallgató ikermotoros hajóján.

Egyetlen valódi társa az őszülő, középkorú elsőtiszt, Duke. A két férfi kényelmes életvitelt folytathatna, ha Dill nem hanyagolná a kuncsaftjait, a kapitány ugyanis megszállottan próbálja elfogni azt a mitikus kék úszójú tonhalat, amely folyton megszökik előle. Miután Dill tönkreteszi egy újabb vakációzó nyaralását, Duke emlékezteti, hogy ha életben akarja tartani a vállalkozásukat, fel kell hagynia rögeszmés hajszájával, és arra kell koncentrálnia, hogy megadja a turistáknak, amit akarnak: menekülést a hétköznapi élet nyűgjeitől és stresszétől.

Dill természetesen nem fogadja meg barátja bölcs tanácsát, és inkább italba fojtja a bánatát a helyi bárban, ahol gyakran talál vigaszra Constance karjaiban.

Egy nap a semmiből felbukkan Dill ex-felesége, Karen, aki évekkel ezelőtt elhagyta egy gazdag, folyton úton lévő üzletember kedvéért, és most egy ajánlattal keresi fel. Karen azt akarja, hogy vigye el Franket horgászni, itassa le, és lökje a tengerbe, hogy a cápák martaléka legyen, cserébe a nő fizet tíz millió dollárt. Dill elsőre hallani sem akar az ötletről, de idővel elkezdi átértékelni volt felesége ajánlatát, és lassan rájön, hogy nem minden az, aminek látszik….

Jelenetfotók - képek

Kattints a jelenetfotóra és nagyobb méretben is megtekintheted!


Fotók: Mozinet -

Filmelőzetesek – videók - filmklipek

Csodálatos fiú magyarul beszélő filmelőzetes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 + 17 =

Scroll to top