Csodálatos Boccaccio (Maraviglioso Boccaccio, olasz történelmi dráma, 2015)

Boccaccio történetei alapján a Taviani testvérek készítették el a legújabb Dekameron feldolgozást. A sztorit már mindenki ismeri a pestis tizedelte Firenzéről és a fiatalokról, akik a járvány elől vidékre menekülve történetekkel szórakoztatták magukat. A mesékben csak egy közös dolog volt: a szerelem.

A Csodálatos Boccaccio világpremierje az rangos Pekingi Nemzetközi Filmfesztiválon volt, ezt követően az alkotást vetítették többek között az amerikai Tribeca Filmfesztiválon és az ‘A’ kategóriás Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon is.

Csodálatos Boccaccio (16)
színes, olasz történelmi dráma, 2015, 120 perc

Eredeti cím: Maraviglioso Boccaccio

A forgatókönyvet írta és a filmet rendezte: Paolo Taviani, Vittorio Taviani

Producer: Luigi Musini, Donatella Palermo. Fényképezte: Simone Zampagni. Zene: Giuliano Taviani, Carmelo Travia

Szereplők: Lello Arena, Paola Cortellesi, Carolina Crescentini, Flavio Parenti

Magyarországi bemutató: 2016. június 9. Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média Kft.

Csodálatos Boccaccio – filmajánló

Pestis tizedeli Firenze lakosságát 1348-ban, rettegésben tartva azt a néhány egészséges embert, aki még nem kapta el a pusztító kórt. Hét fiatal lány és három fiú úgy dönt, a járvány elől vidékre menekülnek. Ott, hogy feledtessék halandóságukat és azzal járó félelmüket, különböző történeteket mesélnek egymásnak. De akármennyire is különbözőek a mesék, egy dolog közös bennük: mindegyik a szerelemről szól.

A Csodálatos Boccaccio a kortárs európai filmművészet legnagyobb rendezői között számon tartott Paolo és Vittorio Taviani új filmje. A testvérpár az évtizedek során meghatározó és díjnyertes filmek sorát készítette el, többek között az ezt megelőzően Berlinben Arany Medve-díjat nyert Cézárnak meg kell halnia.

Csodálatos Boccaccio – filmelőzetes

Ország:
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top