Csaknem fél milliárdot ér az egyik szereplő!

Egymillió fontot, azaz csaknem fél milliárd forintot érhet az 1969-ben forgatott Az olasz meló című akciófilm most előkerült Lamborghinije. A világ legmenőbb sportautójára két brit üzletember bukkant rá 46 év után. Filmhírek a Filmrakatban.

A Lamborghini Miura a film egy Alpokban forgatott jelentében lángok martalékává vált egy alagútban, majd egy bulldózer kitolta onnan és a mélybe taszította. (Video a cikk végén – A szerk.)

A klasszikus sportautóról sokan gondolták, hogy végképp az enyészeté lett, ám most, csaknem öt évtized után mégis előkerült, méghozzá kitűnő állapotban – számolt be a fejleményről a The Daily Telegraph online kiadása. Iain Tyrrell brit üzletember karácsonykor kapott egy tippet a Miuráról. Lehetősége nyílt rá, hogy tüzetesen megvizsgálja, és megpróbálja hitelesíteni.

Kezdetben szkeptikus voltam, hiszen 46 éve senki sem látta. De megbízható forrásból származott az információ, tehát komolyan vettem. Nagyon James Bond-szerű volt az egész, Párizsba kellett utaznom, hogy egy titkos földalatti garázsban megvizsgáljam a kocsit” – mondta a Daily Mailnek.

Tyrrell úgy értesült, hogy Az olasz meló kérdéses jelenetéhez két autót használtak, mindkettőt a Lamborghini biztosította a forgatáshoz. Az egyik valóban roncshalmazzá vált a jelenetben, a másik viszont sértetlenül megúszta.

Tyrrell, a Cheshire Classic Cars tulajdonosa elmondta, hogy Az olasz meló Lamborghinije a szuperautók afféle szent grálja, mivel senki sem tudta, hogy mi történt vele a forgatás után. Az üzletember szerint késég sem fér ahhoz, hogy valóban az eredeti autó került elő.
Tyrrell üzlettársával, Keith Ashworthszel azt tervezi, hogy világszerte bemutatják a Lamborghinit, amelyet 2004-ben a Top Gear magazin “a világ legmenőbb autójának” választott.

Az olasz melót Peter Collison rendezte Michael Caine, Noel Coward és Benny Hill főszereplésével. A Golden Globe-díjra jelölt akciófilmből 2003-ban felújítás is született Donald Sutherland, Mark Wahlberg és Edward Norton közreműködésével.

A Lamborghini elpusztítása az eredeti filmből:

Forrás: MTI | telegraph.co.uk 2015.

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő − öt =


Scroll to top