Csaknem 150 milliót hozott nyitóhetében a Halálos iramban 7

- filmrakat | 2015. április 7. kedd
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Paul Walker - Halálos iramban 7Minden idők kilencedik legnagyobb, 143,6 millió dolláros nyitóhétvégi bevételét produkálta a hét végén az észak-amerikai mozikban a Halálos iramban 7, Paul Walker utolsó filmje, amelynek forgatása idején a sztár életét vesztette. Több tényező is közrejátszott abban, hogy csaknem a Halálos iramban 7. összes forgatási költsége megtérült egyetlen hétvége alatt. Filmhírek a Filmrakatban.

A Universal stúdió 190 millió dollárt költött az illegális autóversenyek világában játszódó produkcióra, amelyet Walker 2013 decemberében bekövetkezett halála miatt digitális technológiával és helyettesítő színészekkel fejeztek be. Filmpiaci elemzők szerint a franchise 7. darabja iránt érdeklődést felsrófolta a film egyik főszerepét alakító színész halála, és “a siker tisztelgés Walker emléke előtt”.

A Halálos iramban hetedik részét több mint 4000 moziban kezdték vetíteni az Egyesült Államokban és Kanadában, és a világ többi piacán is mindent bevetett a forgalmazó: 63 ország 10 500 filmszínházában játsszák az akciófilmet. A külföldi bevételről még nincsenek adatok, de elemzők szerint nem kétséges, hogy az is csillagászati lesz. Filmpiaci szakértők előzetesen 115 millió dollár körüli bevételt jósoltak a Fast & Furious 7-nek a premierhétvégére.

A Halálos iramban 7 mindent letaroló sikere mellett eltörpül az eddigi áprilisi nyitó hétvégi rekord is, amelyet 95 millió dollárral az Amerika Kapitány: A tél katonája állított fel tavaly. A franchise előző darabja 97,3 millió dollárt hozott bemutatása első – egy 2013. májusi – hétvégéjén. Szakértők azt jósolják, hogy a Halálos iramban 7 lesz a milliárdosok klubjának következő tagja.

Végre Otthon! (2015) amerikai animációs film

A box office-t a múlt héten vezető, Végre otthon! című családi animációs filmre 27, 4 millió dollár értékben váltottak jegyet a második hétvégén, ezzel a produkció a második helyen végzett. A Keményítőkúra című börtönkomédia a harmadik lett 12,9 millió dollárral. A negyedik legtöbb – 10,3 millió dolláros – bevételt Kenneth Branagh Hamupipőke című mesefilmje hozta, az ötödik helyen pedig A lázadó című akciófilm, A beavatott széria második epizódja végzett kereken 10 millió dollárral.

Forrás: MTI | híradó.hu

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

7 − kettő =

Címlapról

Nyúl Péter (2018) amerikai film

Nyúl Péter (2018) amerikai film
Nyúl Péter egy igazi hóhányó, akinek története most egy élőszereplős animációs amerikai vígjátékban elevenedik meg....
Tovább

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film
Egy világtól elzárt orosz faluban kezdődik A szelíd teremtés története, ahol egyedül él a nő,...
Tovább

Melissa McCarthy férje rendezte a színésznő új filmjét

Melissa McCarthy A partiállat című filmben
Nem csak rendezte, más feladatokat is ellátott Melissa McCarthy férje a színésznő legújabb filmjének készítésekor....
Tovább