Cowboyok (2015) francia film

A kétszeres César-díjas forgatókönyvíró, Thomas Bidegain erőteljes rendezői debütálása.
Cowboyok film
Kelet-Franciaországban eltűnik egy lány. Az apja a keresésére indul, hosszú útján egyetlen segítsége a fia lesz. A Cowboyok világpremiere a 65. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Rendezők Kéthete programjában volt.
Korhatár: 12 éven aluliak számára nem ajánlott.

COWBOYOK (12)
színes, francia film, 2015, 116 perc

Eredeti cím: Les cow-boys Nemzetközi cím: The Cowboys Gyártó: Les Productions du Trésor
Rendezte: Thomas Bidegain Forgatókönyv: Thomas Bidegain, Noé Debré Fényképezte: Arnaud Potier Producer: Alain Attal Vágó: Géraldine Mangenot

Főszereplők: Francois Damiens, Finnegan Oldfield, John C. Reilly, Agathe Dronne, Ellora Torchia
Országos bemutató: 2015. december 17. Magyarországon forgalmazza a Mozinet

Cowboys – filmajánló

Valahol Kelet-Franciaországban, egy óriási prérin fekvő falvacskában járunk. Alain (Francois Damiens – Tango Libre – Szabad a tánc, Körberajzolva) e kisközösség meghatározó szereplője, aki az egyik este tizenhat éves lányával táncol önfeledten, miközben felesége és fia figyelik őket. Ez az utolsó alkalom, hogy együtt van a család: a lány nem sokkal később eltűnik, és Alain mindent feladva a keresésére indul.

A férfi messzi helyekre jut el, kizárólag arra támaszkodva, hogy a lány egy muszlim fiúval kezdett találkozgatni az eltűnése előtt. Alain kontinenseken átívelő útján az egyetlen társa a fia lesz, aki feláldozza gyerekkorát, hogy elkísérje őt e látszólag végtelen és egyre kilátástalanabb küldetésen, Lyontól egészen Pakisztánig. Muszlim fundamentalista vezetőkkel, amerikai fejvadásszal (az Oscar-jelölt John C. Reilly – A Galaxis őrzői, Chicago), terroristákkal és a távoli kultúrák hétköznapi emberével egyaránt találkoznak, hogy az eltűnt lány nyomára akadjanak.

A kétszeres César-díjas forgatókönyvíró, Thomas Bidegain erőteljes rendezői debütálásában a klasszikus westernek allegóriáját használja, hogy közben érzékenyen bontsa ki egy család széthullásának apró részleteit.

Cowboyok – filmelőzetes

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 3 =


Scroll to top