Cowboyok (2015) francia film

Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

A kétszeres César-díjas forgatókönyvíró, Thomas Bidegain erőteljes rendezői debütálása.
Cowboyok film
Kelet-Franciaországban eltűnik egy lány. Az apja a keresésére indul, hosszú útján egyetlen segítsége a fia lesz. A Cowboyok világpremiere a 65. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Rendezők Kéthete programjában volt.
Korhatár: 12 éven aluliak számára nem ajánlott.

COWBOYOK (12)
színes, francia film, 2015, 116 perc

Eredeti cím: Les cow-boys Nemzetközi cím: The Cowboys Gyártó: Les Productions du Trésor
Rendezte: Thomas Bidegain Forgatókönyv: Thomas Bidegain, Noé Debré Fényképezte: Arnaud Potier Producer: Alain Attal Vágó: Géraldine Mangenot

Főszereplők: Francois Damiens, Finnegan Oldfield, John C. Reilly, Agathe Dronne, Ellora Torchia
Országos bemutató: 2015. december 17. Magyarországon forgalmazza a Mozinet

Cowboys – filmajánló

Valahol Kelet-Franciaországban, egy óriási prérin fekvő falvacskában járunk. Alain (Francois Damiens – Tango Libre – Szabad a tánc, Körberajzolva) e kisközösség meghatározó szereplője, aki az egyik este tizenhat éves lányával táncol önfeledten, miközben felesége és fia figyelik őket. Ez az utolsó alkalom, hogy együtt van a család: a lány nem sokkal később eltűnik, és Alain mindent feladva a keresésére indul.

A férfi messzi helyekre jut el, kizárólag arra támaszkodva, hogy a lány egy muszlim fiúval kezdett találkozgatni az eltűnése előtt. Alain kontinenseken átívelő útján az egyetlen társa a fia lesz, aki feláldozza gyerekkorát, hogy elkísérje őt e látszólag végtelen és egyre kilátástalanabb küldetésen, Lyontól egészen Pakisztánig. Muszlim fundamentalista vezetőkkel, amerikai fejvadásszal (az Oscar-jelölt John C. Reilly – A Galaxis őrzői, Chicago), terroristákkal és a távoli kultúrák hétköznapi emberével egyaránt találkoznak, hogy az eltűnt lány nyomára akadjanak.

A kétszeres César-díjas forgatókönyvíró, Thomas Bidegain erőteljes rendezői debütálásában a klasszikus westernek allegóriáját használja, hogy közben érzékenyen bontsa ki egy család széthullásának apró részleteit.

Cowboyok – filmelőzetes

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 − 3 =


Scroll to top