Clint Eastwood többször rendezte már saját magát

A hollywoodi legenda Clint Eastwood már többször rendezte saját magát. Azaz abban a filmben vállalt szerepet, amit ő rendezett. Így volt ez A csempész (The Mule) című filmje esetében is.

Clint Eastwood A csempészben már saját magát rendezte

Rendezte és a főszerepet játssza: Clint Eastwood

Clint Eastwood nem akar színészkedni. De ha elég jó a téma, és ha elég jó rendező kéri fel, akkor persze más a helyzet. Ez derül ki A csempész című filmje kapcsán adott interjúkból.

– A helyzet az, hogy a rendezésben az a csodás, hogy nagyon sokféle dolgot csinálhatok – mondta újságíróknak a 88 éves mozilegenda. – A színész meg általában hasonló dolgokat kénytelen vállalni. Ráadásul a korombelieknek nem írnak túl sok szerepet, és én csak a színészkedés kedvéért már nem játszom: csak azt a karaktert jászom el, akiben valami fontosat látok.

Persze A csempész-ben volt némi könnyítés. A mexikói drogkartellnek futárkodást vállaló nyugdíjas történetét ő rendezte, és ő kérte fel saját magát a főszerepre. Eastwood szerint egyáltalán nem nehéz az embernek saját magát rendeznie, főleg, ha abban is majd ötvenéves gyakorlata van: ő 1970-es első rendezésében, a Play Misty for Me-ben kezdte megtanulni a kettős mesterséget. Ezért tudott tanácsot adni színészének, Bradley Cooper-nek, amikor ő az erősen Oscar-esélyes Csillag születik készítése idején néha segítségért fordult hozzá…

Forrás: IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenhárom − 12 =

Scroll to top