Chris Hemsworth lovas jelenetének forgatásáról mesélt

A legtöbb színész általában panaszkodni kezd, amikor a zöld háttér előtt forgatott, digitálisan létrehozott jelenetet forgatnak. Chris Hemsworth-nek bőven volt része az ilyesmiben, hiszen Thor nem létezne digitális trükkök nélkül. De ő nem tiltakozik miattuk: hiszen volt része olyan lovas jelenet forgatásban, ahol a rendező mindent élesben akart rögzíteni.

A 12 katona (12 Strong, hazai bemutató: március) története van olyan elképzelhetetlen, mint egy szuperhősfilmé, csak éppen igaz. A 2001. szeptember 11-i terrortámadást követően az amerikai hadvezetés egy 12 fős elit kommandós egységet dobott át Afganisztánba, hogy ostromolják meg Mazár-e Sarifot, és vágják el az Al Kaida utánpótlási útját.
12 katona jelenetfotó

„azt kellett eljátszanunk, hogy nem tudunk lovagolni”

Az Afganisztánban játszódó akciófilm főszerepét, az egységet vezető tisztet Chris Hemsworth (képünkön) alakítja, és bár a forgatás Új-Mexikóban zajlott, bőven volt része megpróbáltatásban.

– Amikor kábeleken rángatnak a zöld háttér előtt, akkor legalább mindig tudom, mi fog következni – nyilatkozta a film bemutatója idején az ausztrál színész. – A ló sajnos nem ilyen egyszerű. Pedig én egy viszonylag szelíd állaton lovagoltam, de teljesen kezdő voltam a műfajban. A többiek csak azért nem nevettek ki, mert többnyire ők is riadtan kapaszkodtak. Még szerencse, hogy azt kellett eljátszanunk, hogy nem tudunk lovagolni; erre a részére nem kellett készülnünk a filmnek. De ha digitálisan rakták volna alánk azt a lovat, azért nagyon hálás lettem volna.

Forrás: IC Press

Scroll to top