Camille (2013) francia film

A Camille (Camille Redouble) című vígjáték kapcsán joggal merül fel bennünk a kérdés: bele lehet-e lépni ugyanabba a folyóba kétszer? Camille Vaillantot megcsalják, elhagyják, ám ő lehetőséget kap arra, hogy visszarepülve az időben és megváltoztassa a saját sorsát. Vajon megteszi?

Camille 1
Rendezte, főszerepet játssza: Noémie Lvovsky

Camille beleléphet ugyan abba a folyóba még egyszer, mert egy átbulizott szilveszter után ismét tizenhat évesen ébred fel az alkohol okozta kómából.

Camille [+12]

francia vígjáték

Rendezte: Noémie Lvovsky
Szereplők: Noémie Lvovsky, Sami Guesmi

Forgalmazó az ADS Service Kft.
Magyarországi bemutató: 2013. április 4.

“Kétszer nem lépsz ugyanabba a folyóba”, mondta Krisztus előtt a 6. században Hérakleitosz, amivel arra utalt, hogy mivel a körülmények folyton változnak körülöttünk, így mi is mindig más helyzetben vagyunk mint korábban. A filmekben persze ez nem így van! Egy szilveszter éjszakán Camille hirtelen a múltban találja magát. Visszatér egész fiatalkora, szülei, barátnői és a fiatal Eric is, aki 25 évvel később majd el fogja hagyni…

Camille röviden

Camille és Eric középiskolás évek alatt, tizenhat évesen szeretnek egymásban. Az iskolát befejezve összeházasodnak és szenvedélyes szerelmükből kislányuk születik.

Házasságuk azonban huszonöt év elteltével szétesni látszik, Eric egy fiatalabb nőért elhagyja családját. Camille kétségbeesésében egy szilveszteri buli alkalmával annyi alkoholt iszik, amitől kómába esik. A kórházban azonban már tizenhat éves önmaga ébred fel, elhunyt szülei újra életben vannak és neki újra iskolába kell járnia, ahol természetesen újra találkozik Eric-kel.

Mit tehet ebben a helyzetben? Változtassa meg mindkettejük sorsát vagy pedig – bár ismeri kapcsolatuk végkifejletét – megint szeressen bele a fiúba?

A tinédzser Camille – tudatában későbbi életében elkövetett hibáival – megpróbálja életét máshogy alakítani: szüleivel kedvesen viselkedik, Eric iránt érzett vonzalmát pedig megpróbálja elnyomni, hogy felnőtt korának keserűségeit nem kelljen újra éreznie.

Camille 2
Camille: ismét 16 évesen

A Camille Redouble az élet olyan meghatározó elemeit dolgozza fel egy középkorú nő szemszögéből, mint a szerelem, a család és a halál. A film megtartva ezen elemek komolyságát, egy könnyed és színes vígjáték formájába öntve tálalja az élet keserű és édes pillanatait, azzal az ígérettel eljátszva, hogy ha képesek lennénk rá, vajon meg tudnánk-e változtatni életünk baklövéseit vagy próbálkozásaink ugyanoda vezetnének, ahol most vagyunk.

Ország:
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

6 − 2 =


Scroll to top