Büszkeség és bányászélet (2015) angol vígjáték

Büszkeség és bányászélet (2015) angol vígjáték egy igaz történet alapján. A film arról szól, hogy a melegek és a bányászok összefognak egy közös ügy érdekében: homokosok és leszbikusok lepik el a kis walesi bányászfalut! Filmajánló a filmrakatban.

Büszkeség és bányászélet (2015) angol vígjáték

Büszkeség és bányászélet (+12)
színes, angol vígjáték – 2015

Eredeti cím: Pride
Rendezte: Matthew Warchus Forgatókönyv: Stephen Beresford Fényképezte: Tat Radcliffe Producer: David Livingstone Zene: Christopher Nightingale Vágó: Melanie Oliver

Főszereplők: Bill Nighy, Imelda Staunton, Dominic West, Paddy Considine

Országos bemutató: 2015. január. 1. Magyarországon forgalmazza a Mozinet

Az aktivisták nem hátrálnak meg

Büszkeség és bányászélet – filmajánló

Az Alul semmi hangulatát idéző, szívvel teli angol vígjáték 1984 nyarán játszódik – azaz pontosan akkor, amikor az Egyesült Királyságban az okkal Vasladynek gúnyolt Margaret Thatcher van hatalmon, a Bányászok Szakszervezete pedig sztrájkba fog. A londoni Büszkeség Menete néhány lelkes aktivistája úgy dönt, a bányászok ügye mellé áll, csakhogy van egy kis bökkenő: a konzervatív nézeteket valló szakszervezet bár minden segítségnek örül, de a szivárványzászlós csapattal nem tud mit kezdeni. Az aktivisták ettől azonban nem hátrálnak meg. Éppen ellenkezőleg: megkerülve a bürokráciát egyenesen a bányászokhoz fordulnak. Egy minibuszon útra kelnek egy wales-i bányászfaluba, hogy adományaikat személyesen adják át. A két, egymáshoz látszólag semmiben sem hasonlító közösség találkozása meglepő fordulatokat hoz.

Homokosok, leszbikusok és bányászok szállnak harcba egy ügyért!

A hamisítatlan angol vígjátékban olyan kiváló színészek remekelnek, mint az Arany Glóbusz-díjas Bill Nighy (Igazából szerelem, Időről időre), az Oscar-jelölt Imelda Staunton (Vera Drake, Demóna), a BAFTA-díjas Dominic West (300, Johnny English újratöltve) és a Sundance-díjas Paddy Considine (Világvége, Most jó). Bármilyen hihetetlen, de a Büszkeség és bányászélet igaz történet alapján készült!

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top