A burok (2013) amerikai film

A burok a bizonyíték arra, hogy Stephenie Meyer, az Alkonyat-sorozat megalkotója nem csupán a vámpírokról képes bestsellert írni. A burok (The Host) a közeli jövőben játszódó történet, melyben idegen lelkek költöznek az emberi testekbe, hogy elméjük felett átvéve a hatalmat irányítsák őket. Egy dologgal nem számoltak azonban: a szerelemmel.

A burok 2
Diane Kruger. Hajtó a lények közül.

A burok [+12]

sci-fi / thriller

Rendező: Andrew Niccol
Stephenie Meyer regényéből a forgatókönyvet írta: Andrew Niccol
Fényképezte: Roberto Schaefer
Zene: Antonio Pinto
Szereplők: Saoirse Ronan, Max Irons, Diane Kruger, Jake Abel, William Hurt

Magyarországon forgalmazza a ProVideo.
Bemutató dátum: 2013. március 28.

Minden a Lelkeké

A Földet a közeli jövőben békés idegenek, a Lelkek foglalják el, és átveszik az irányítást az emberek elméje fölött, miközben testüket érintetlenül hagyják. Az emberiség túlnyomó része feladta ellenük a küzdelmet és beletörődött sorsába, az ő testük már csak egy burok. A betolakodók magukkal hozták a rák ellenszerét, megszüntették a háborúkat, a Földet paradicsommá változtatták.

Kevés emberi ellenálló

Amikor nagy hírű, különc, világról világra vándorló lélek érkezik a bolygóra, az utolsó lázadók egyikének testét kapja ittlétéhez. A kevés emberi ellenálló közül Melanie-t (Saoirse Ronan) elfogja a Hajtók egyike (Diane Kruger), aki az utolsó emberektől védi az új fajt. A Vándor, aki Melanie Stryder testébe költözik, ismeri a nehézségeket és kihívásokat, amelyekkel szembe kell néznie egy emberi burokban élve. Tud a mindent elsöprő érzelmekről és a mindennél erősebb emlékekről. Egyvalamire azonban nem készült fel. Arra, hogy új testének előző lakója nemhogy nem költözött ki a burokból, de egyenesen visszaköveteli a tulajdonát. Melanie nem hajlandó feladni, nem hajlandó eltűnni.

A burok 5
Jeremi Irons fia: Max

Ő egy kőkemény lány, aki a végsőkig küzdeni fog a burokként működő testébe betolakodó idegen létforma ellen. Melanie megtölti a Vándor elméjét az emlékeivel és képekkel a szerelméről, aki egy távoli helyen bujkál, és még mindig nem adta fel a harcot az idegenek ellen. Mivel a Vándor képtelen ellenállni a rátörő érzelmeknek, vágyakozni kezd a férfi után, akivel még soha nem találkozott.

A burok 4
Diane Kruger a Hajtó

A Hajtók üldözik Vándort, mert információkat akarnak kiszedni Melanie emlékezetéből, hogy hol lehetnek az emberi ellenállók, köztük Melanie szerelme, Jared (Max Irons), valamint Ian (Jake Abel), akibe Vándor bele fog szeretni. Erős akaratával Melanie azonban meggyőzi a vonakodó Vándort, hogy lépjen vele szövetségre, és együtt veszélyes küldetésre indulnak: meg akarják menteni Melanie családját és mindkettejük szerelmét.

A burok méltó folytatása Stephenie Meyer fantasztikus sikerű Alkonyat-könyveinek (Twilight) .
A burok 26 hétig állt a New York Times sikerlistájának élén, ami elgondolkodtató, érzelmes történetével már az egész világot meghódította. A sikeres könyv alapján a film forgatókönyvét Andrew Niccol (Gattaca, Lopott idő) írta, aki a filmet rendezőként is jegyzi.

A burok – filmelőzetes

http://youtu.be/hJWGOXvyFXM

Ország:
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy − 4 =


Scroll to top