BÚÉK (2018) magyar film

AdatlapTartalomJelenetfotók - Filmelőzetes - Érdekességek

BÚÉK (2018) magyar vígjáték: Nincs többé titkuk egymás között, bárki telefonjára érkező SMS, hívás, üzenet nyilvános!
Nincs többé titkuk egymás között, bárki telefonjára érkező SMS, hívás, üzenet nyilvános!

Goda Krisztina BÚÉK című filmje egy különleges szilveszter este történetét meséli el titkokról, hazugságról és lelepleződésről. A baráti társaság összes tagja vállalja, hogy minden üzenetet, hívást megoszt a többiekkel, ami a mobiljára érkezik. Pedig mindannyiuknak van takargatni valója!

A mobiltelefon az egyik legintimebb eszközöd, Te kivel osztanád meg a tartalmát? Vedd figyelembe, hogy az milyen ciki, mikor a csoport szelfi közben megjelenik a telefon képernyőjén: „Dugni akarok!”. És nem a nejed írta az üzenetet, de ő is látja...

Nézd meg a BÚÉK filmajánlóját a jelenetfotókkal és a filmelőzetessel!

BÚÉK mozifilm adatlap, plakát

BÚÉK (2018) magyar film plakátja

Színes, magyar film, készült 2018-ban, hossza 114 perc

Korhatár: 16 év
Műfaj: vígjáték,
Nemzetközi filmadatbázis: BÚÉK
Forgatókönyv: Divinyi Réka, Goda Krisztina
Szereplők: Lengyel Tamás, Törőcsik Franciska, Elek Ferenc, Hevér Gábor, Szávai Viktória, Bata Éva, Mészáros Béla
Rendezte: Goda Krisztina
Hazai mozipremier: 2018. december 6.
Magyarországon forgalmazza: InterCom.

Tartalom

Szilveszter éjjelén bármi megtörténhet. Jó is, rossz is, furcsa is.

Egy baráti társaság úgy dönt, hogy egy játékkal fűszerezi meg a bulit: egész este mind a heten úgy telefonálnak és írnak vagy fogadnak üzeneteket a mobiljukon, hogy a többiek is láthassák, hallhassák őket.

És ezzel el is kezdődik a hazugságok, átverések és simliskedések hosszú sora.

Mert igazából mindenkinek van egy (vagy több) titka, szégyellnivalója, másik szerelme, másik élete… és hazudni általában könnyebb, mint őszintének lenni. Persze csak addig, míg le nem bukik az ember.

Jelenetfotók - képek

Kattints a jelenetfotóra és nagyobb méretben is megtekintheted!

Fotók: InterCom

Filmelőzetesek – videók - filmklipek

Hivatalos filmelőzetes

Érdekességek - Hírek

Goda Krisztina a Csak szex és más semmi óta különösen sikeres hazai filmek rendezője, régi alkotótársával, Divinyi Réka forgatókönyvíróval és néhány nagyon ismert, nagyon tehetséges színész segítségével kelti életre a csupa fordulattal, meglepetéssel teli szilveszter éjszaka eseményeit.

A Teljesen idegenek című olasz film története jutott eszünkbe az előzetest látván. Az olasz vígjátékban a szereplők az asztalra rakják mobiltelefonjaikat és bárkinek is jelez a telefonja, együtt hallgatják meg a kihangosított hívásokat, együtt olvassák el a bejövő SMS-eket, és együtt néznek meg minden beérkező képes vagy szöveges tartalmat.

1978-ban készült már egy magyar film BÚÉK címmel. Annak a történetnek semmilyen kapcsolódási pontja nincs Goda Krisztina filmjével. A magyar filmdráma zseniális főszereplői Bujtor István, Haumann Péter, Bálint András, Esztergályos Cecília és Bodnár Erika voltak. (Részletek: BÚÉK 1978)


Ugye Te is csíped az ilyen magyar vígjátékokat? Kíváncsi vagyok a véleményedre! Ne felejts el a LIKE jelre kattintani! Ha bátrabb vagy, írd meg a hozzászólás részben, mit gondolsz a filmről!

Scroll to top