Brixton a genetikailag módosított szuperkatona

Brixton a genetikailag módosított szuperkatona
Idris Elba alakítja a képregénybe illő antihőst

A Halálos iramban sorozat 2019-es fejezetében Brixton (Idris Elba) a genetikailag módosított szuperkatona az antihős. Hogy miért kellett egy képregénybe illő szuperhős a filmbe, az kiderül ebből az írásból.

David Leitch rendező Brixtonról

Szintet lépett a Halálos iramban sorozat, pontosabban annak leágazása, a Hobbs & Shaw (Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw).

A két főhős – Dwayne Johnson és Jason Statham – ellensége egy szinte legyőzhetetlen harcos, így már már gyakorlatilag képregényhősnek számít. A széria ezzel új vizekre evez: a hagyományos akciófilmek világából átlép a szuperhősök univerzumába. Ez nem véletlen, Hobbs és Shaw tehetnek róla.

„Hogyan találhatnánk olyan ellenfelet, aki egyszerre képes megküzdeni a két legyőzhetetlen hőssel, Hobbsszal és Shaw-val? – teszi fel a kérdést a film rendezője, David Leitch a Gizmodónak adott interjújában. – Külön-külön is hatalmas potenciált képviselnek, hát még együtt, ezért egy szuperhős-szerű figurát kellett beküldeni ellenük. Olyan karakter kellett, aki egyenként padlóra viszi Hobbsot és Shaw-t is, ezért csak összefogva tudják legyőzni. Brixton, akit Idris Elba alakít, genetikailag módosított szuperkatona, emberfeletti erővel bír, ezért közös kihívást jelent hőseinknek.”

A forgatókönyv eredeti változatában Brixton még csak egy tapasztalt zsoldos volt, akinek megvannak a maga emberei és különleges kütyükkel van ellátva, de kiderült, hogy ez kevés lenne ahhoz, hogy igazán félelmetes ellenfél legyen a két hős számára. Így jött létre a Fekete Superman, akinek szó szerint drótból vannak az idegei, átmegy a falon és úgy lát, mint a Terminátor.

Hirdetés

Ugyanakkor Leitch rendező nem gondolja, hogy mindez teljesen a sci-fi birodalmába tartozna, a film inkább csak öt perccel gondolkodik előre.

„Ezek a technológiák már itt kopogtatnak, sőt mindjárt ránk rúgják az ajtót. Utánanéztem egy csomó katonai fejlesztésnek, és láttam, hogy egyáltalán nem elrugaszkodott agymenés, amivel mi előhozakodunk. Egy kicsit tényleg rátettünk egy lapáttal, de biztos, hogy holnap már ez lesz a valóság.”

Forrás: IC Press

Ha tetszett a filmhír, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz + 17 =

Scroll to top