Bővül a 2013-as sci-fi áradat

A Tűzgyűrűvel [+12] (Pacific Rim, hazai bemutató: július 11.) tovább nő a 2013-ban bemutatott sci-fi áradat.

A tudományos-fantasztikus filmek rajongóinak éppen hogy bemutatták a hazai mozik a Z világháború című Brad Pitt-féle zombi horrort, most egy tengerből támadó szörnyekkel vívott robotháborúval szembesülhetnek a moziban, melyet a mexikói filmes fenegyerek Guillermo del Toro rendezett.

tovább nő a 2013-ban bemutatott sci-fi áradat.
Tűzgyűrű – tovább nő a 2013-ban bemutatott sci-fi áradat.

Sci-fi szakértő: Guillermo del Toro

A filmrendező a műfajban már olyan filmekkel tette le a névjegyét, mint amilyen a Penge 2, vagy a Hellboy 1-2. A Tűzgyűrű című új filmjében hatalmas világokat teremt, de ő maga szerény marad. Bemutató előtt nagy merészség ezt kimondani, de a Tűzgyűrű minden idők talán legnagyobb szörnyfilmje, melyben elképesztő méretű robotharcosok küzdenek meg a világunkat pusztító óriáslényekkel. Az elképesztő sci-fihez különleges látványvilág tartozik, mely majd 200 millió dollárból készült, ennek ellenére a rendező nem szereti a pazarlást.

Tűzgyűrű: elképesztő méretű robotharcosok küzdenek meg a világunkat pusztító óriáslényekkel.
Tűzgyűrű: elképesztő méretű robotharcosok küzdenek meg a világunkat pusztító óriáslényekkel.

A rendező a film elkészítéséről

A látvány arányai óriásiak, de a gyártás során mindent nagyon beosztottunk – mesélte újságíróknak del Toro, akinek minden filmje újra azt bizonyítja, hogy a mexikói mester imádja a szörnyeket, lényeket és hátborzongató furcsaságokat. – Ilyen rövid idő alatt még egy filmemet sem készítettem el, mindössze 103 napot forgattunk. Ez úgy volt lehetséges, hogy több műszakban dolgoztunk, és én minden műszakkal ott voltam éjjel-nappal. Napi 17-18 órát melóztam, és amíg folyt a forgatás nem tartottam szabadnapot. Nem volt más lehetőségem: bár több ezer ember dolgozott a filmen, nincs olyan kérdés, amiben végül is nem én döntenék. Mindennek rajtam kell keresztülmennie.

A tengerből jönnek elő a pusztító szörnyek
A tengerből jönnek elő a pusztító szörnyek

A Tűzgyűrű rendezője valóban mániákus: még azt sem engedi, hogy a felvételek előtt az asszisztense kiáltsa, hogy „Tessék!”. Úgy gondolja, a kiáltással is instruál. Más „Tessék!” kell akkor, ha 500 statiszta indul be hallatára, és más, ha egy intim jelenet következik.

Tudományos fantasztikum

Feledés, a Star Trek 2, az Acélember, A Föld után, a Kolónia és a Z világháború. Úgy gondolom a sci-fi műfaj kedvelői ebben az évben eddig elégedettek lehetnek, de várakozással tekinthetnek az év hátralévő része elé is. Különösképp azért, mert hamarosan jön Matt Damon Elysiuma és természetesen a Tűzgyűrű!

Szinkronizált filmelőzetes

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 − 3 =


Scroll to top