A bolygó neve: Halál amerikai sci-fi rendezői változat (1986)

A bolygó neve: Halál 35 év után tér vissza a mozikba. A nyolcadik utas: a Halál felújított változatának 2014. évi bemutatója után itt a folytatás! James Cameron filmje nem egyszerűen folytatja Ridley Scott nagysikerű űrhorrorját, az Alient, hanem totálisan újraértelmezi, mi több, áthelyezi egyik zsánerből a másikba. Rémfilmből akciómozi lett – Filmajánló a Filmrakatban.

A bolygó neve: Halál (1986) amerikai sci-fi rendezői változat

A bolygó neve: Halál (+18)
amerikai akció, sci-fi – 1986

Eredeti cím: Aliens – Director’s Cut

Rendező: James Cameron, Író: James Cameron, David Giler, Walter Hill. Forgatókönyvíró: James Cameron. Zeneszerző: Jerry Goldsmith. Operatőr: Adrian Biddle

Szereplők: Sigourney Weaver (Ellen Ripley), Lance Henriksen (Bishop), Carrie Henn (Rebecca “Newt” Jorden), Bill Paxton (Hudson), Michael Biehn (Dwayne Hicks), Paul Reiser (Carter Burke), William Hope (Gorman)

Bemutató: 2015. január 15. Magyarországon bemutatja a Pannónia Szórakoztató Kft.

Eredeti cím: Aliens - Director's Cut. Rendező: James Cameron

A bolygó neve: Halál – Filmajánló

A mentőkabin 57 éve sodródik az űrben. Fedélzetén a Nostromo teherhajó egyetlen túlélője, Ripley (Sigourney Weaver) alszik mélyhűtött állapotban, ha hihetünk Cameronnak, akkor lidércnyomástól mentesen. Csak a vakszerencsén múlik, hogy felfedezik hajóját, mielőtt az kisodródna az ismert űrből. A hadnagyot nem a szép új világ fogadja: családja, barátai már rég halottak, egykori munkaadója, a Társaság rajta kéri számon a Nostromo pusztulását, s éjszakánként immáron rémálmok gyötrik. Megdöbbenése óriási, mikor megtudja, hogy a bolygóra, ahol az idegen tojásokat találták, telepesek költöztek: terraformálók, akik lakhatóvá szeretnék varázsolni a planétát.

 Egyetlen túlélőre bukkannak csupán, egy kislányra

Azon már csöppet sincs meglepve, mikor a Társaság embere, a simulékony Burke (Paul Reiser) közli vele, hogy elveszítették a kapcsolatot a telepesekkel. A Társaság katonai kommandót szervez a probléma kivizsgálására, s Burke arra kéri Ripley-t, hogy tartson velük. A nő először nemet mond, de sokadik, péniszfejű barátja közreműködésével készült rémálmából ébredve rádöbben, hogy csak akkor tudja legyőzni félelmét, ha újra szembenéz vele. Az állig felfegyverzett katonákat, technikusokat magába foglaló csapat célja halálosan szimpla: kutasd fel és öld meg! Hozzáállásuk sem kevésbé primitív, pláne nem (ön)veszélyes: miért is hallgatnának arra az egyetlen emberre, aki találkozott már valaha az idegenekkel? Durva ecsetvonással felvázolt zsoldosok ők, G.I. Joe ivadékok, akik tesztoszteront reggeliznek és adrenalint szarnak.

Ripley természetesen kívülállónak érzi magát a csapatban.

Ripley természetesen kívülállónak érzi magát a csapatban, s egyre sápadtabban veszi tudomásul, hogy még a vezetés is életveszélyesen naiv. A bolygóra megérkezvén természetesen azt találják, amire a még a hátsó sorban smúzoló párocska is helyesen tippelt volna: a telepesek bázisát idegenek rohanták le, túlélőknek semmi nyoma. Egyetlen túlélőre bukkannak csupán, egy kislányra, aki varázslatos módon túlélte az inváziót. A katonák behatolnak a bázis mélyére, s valami olyasmit találnak, amire még Ripley sem volt felkészülve….

A bolygó neve: Halál – feliratos trailer

A filmet az alábbi mozikban lehet megtekinteni:

Budapesten a Corvin moziban, illetve a vidéki nagyvárosokban:
Szeged Belvarosi Mozi, Gyöngyös Cinema Bridge, Eger Agria Plaza, Cegléd Urania Mozi, Jászberény Lehel Filmszínház, Szolnok TiszaPART Mozi, Celldömölk Celldömölki KMKK Artmozi, Szombathely Agora- Savaria Filmszínház, Szentgotthárd Csákányi László Filmszínház, Nyíregyháza Krúdy Gyula Art Mozi, Debrecen Apolló Mozi, Miskolc Művészetek Háza, Szentendre P’Art Mozi, Pápa Petőfi Mozi, Pécs Apollo Mozi

 

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top