Quantcast

A boldogság íze (2021)

Egy étterem körül forog minden ebben a történetben. De ha belegondolsz akár a Te sztorid is lehetne: mindent beleadsz, hogy elérd a célod. Mindeközben fontos dolgok mennek el melletted, de Téged már semmi más nem érdekel. A főszereplőket csak az étterem. És Téged?

Hirdetés

Hirdetés

Miről szól A boldogság íze (Smagen af sult)?

Feliratos dán film. Dráma, Romantikus. Játékidő: 104 perc, korhatár: 16 év. Smagen af sult a nemzetközi filmadatbázisban

Összefoglaló

Dánia legújabb kulináris szentélye Koppenhágában a Malus. Az éttermet egy házaspár viszi, Maggi antropológus, akinek különleges érzéke van az ételekhez és remek ízléssel rendezi be az éttermet.

Férje, Carsten népszerű és elsőrangú séf, aki virtuóz módon dolgozik a konyhában. Családi életük példás, két csodálatos gyerekük van, szeretik egymást, szinte mindenük megvan.

A következő elérendő álom az étteremben a rangos Michelin csillag minősítésének megszerzése. Fáradhatatlanul dolgoznak és mindent feltesznek a vágyott cél elérése érdekében, miközben nem veszik észre, hogy az egyre növekvő feszültség és stressz már a magánéletüket veszélyezteti.

Érdemes mindent feláldozni a Michelin csillagért?

Érdemes mindent feláldozni a Michelin csillagért?
A legjobb előzetesek megtekintéséhez kattints a linkre!

A boldogság íze előzetes eredeti nyelven magyar felirattal

Hirdetés

Előzetes eredeti nyelven magyar felirattal #2

Szereplők

Nézd meg, hogy kedvenc színészed melyik karaktert alakítja a filmben!

  • Katrine Greis-Rosenthal - Maggi
  • Nikolaj Coster-Waldau - Carsten
  • Flora Augusta - Chloe
  • Charlie Gustafsson - Frederik
  • August Vinkel - August
  • Nicolas Bro - Torben
  • Maj-Britt Mathiesen - Pia
  • Dag Malmberg - Stellan
  • Rasmus Hammerich - Frank

A film két sztárja: Katrine Greis-Rosenthal és Nikolaj Coster-Waldau

A film két sztárja: Katrine Greis-Rosenthal és Nikolaj Coster-Waldau
A boldogság íze plakát

A boldogság íze plakát

Hirdetés

Rendezte: Christoffer Boe

Szereplők: Katrine Greis-Rosenthal, Nikolaj Coster-Waldau, Flora Augusta, Charlie Gustafsson, August Vinkel, Nicolas Bro, Maj-Britt Mathiesen, Kent Dahlgren, Rasmus Hammerich, Luise Skov

Hazai mozipremier: 2021. november 11.

Magyarországon forgalmazza: Vertigo Media

Gyártó: Zentropa

Gyártás éve: 2021


A film író-rendezője, Christofer Boe (A 64-es betegnapló, Rekonstrukció, Minden rendben lesz) a dán film kiemelkedő, rangos nemzetközi filmfesztiválokon is több díjjal elismert alkotója.

Írótársa Tobias Lindholm, akinek olyan filmek forgatókönyvei fűződnek a nevéhez, mint az Oscar-jelölt A vadászat vagy az Oscar-díjas Még egy kört mindenkinek.

A filmben a főszereplő házaspár érzékeny megjelenítői Katrine Greis-Rosenthal (Kurszk, Fácángyilkosok) és a világsztár Nikolaj Coster-Waldau (Trónok harca, Fejvadászok, A csajok bosszúja, Feledés, Egyiptom istenei).

A film kiemelkedő képi világát Lars von Trier egyik állandó alkotótársa, Manuel Alberto Claro (Melankólia, A ház, amit Jack épített, A nimfomániás) teremtette meg.

Kövesd a filmeket!


A filmdrámákban az a különleges, hogy kicsit magára ismer bennük az ember. Kíváncsi vagyok a véleményedre! Ne felejts el a LIKE jelre kattintani! Ha bátrabb vagy, írd meg a hozzászólás részben, mit gondolsz a filmről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz + 10 =

Scroll to top