Bohém rapszódia (2018) amerikai film

AdatlapTartalomJelenetfotók - Filmelőzetes

Bohém rapszódia (2018) amerikai film - A Queen film főszereplői koncertfelvételen: Gwilym Lee (Brian May), Ben Hardy (Roger Taylor), Rami Malek (Freddie Mercury) Joe Mazzello (John Deacon)
A Queen film főszereplői koncertfelvételen: Gwilym Lee (Brian May), Ben Hardy (Roger Taylor), Rami Malek (Freddie Mercury) Joe Mazzello (John Deacon)

A Queen film 2018 egyik legjobban várt zenés, életrajzi filmje. A Bohém rapszódia bemutatja hogyan került Freddie Mercury az együttesbe, hogyan jutottak el együtt a csúcsra. Megismerhetjük, hogy a kivételes tehetségű frontember féktelen életvitele hogyan hatott a zenekar mindennapjaira és milyen targédiát hordozott magában.

A Queen filmmel ellátogathatunk az eddig valaha volt egyik legnagyobb szuperkoncertre. A Live Aid elnevezésű rendezvényt 1985-ben az afrikai éhezők megsegítésére szervezték. A Live Aid legnagyobb durranása kétség kívül a Queen koncertje volt. A wikipédia szerint

Queen programja (Bohemian Rhapsody, Radio Ga Ga, Hammer to Fall, Crazy Little Thing Called Love, We Will Rock You, We Are the Champions) a show vitathatatlan csúcspontja volt, Freddie Mercury élete legnagyobb alakítását nyújtotta, később több kritikus és zenész minden idők legjobb élő rock-előadásának titulálta a Queen showját.

Nézd meg a zseniális zenekar ikonikus számaival elkészített film ajánlóját, a jelenetfotókat és a szinkronos előzeteseket!

Bohém rapszódia mozifilm adatlap, plakát

Bohém rapszódia (2018) amerikai film plakátja

Színes, amerikai film, készült 2018-ban, hossza 134 perc

Korhatár: 12 év
Műfaj: életrajzi, zenés, dráma
Nemzetközi filmadatbázis: Bohemian Rhapsody
Forgatókönyv: Anthony McCarten
Szereplők: Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee, Ben Hardy, Joseph Mazzello, Aidan Gillen, Tom Hollander, Mike Myers
Rendezte: Bryan Singer
Hazai mozipremier: 2018. november 1.
Magyarországon forgalmazza: Fórum Hungary Kft.

A Queen film tartalma

A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története.

Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercuryvel az élen a rocktörténelem egyik legnagyszerűbb koncertjét adják.

A Queen nem csupán zenekar, hanem egy család is volt, s máig megihletik a kívülállókat, az álmodozókat és a zene szerelmeseit.

Egy másik csodálatos énekesről készült a legújabb zenés életrajzi mozi 2021-ben. Az Aretha Franklin film (Címe: Respect). A soul királynőjének életéről szóló életrajzi dráma adatait a linkre kattintva tudod böngészni!

Jelenetfotók - képek

Kattints a jelenetfotóra és nagyobb méretben is megtekintheted!

Fotók: Fórum Hungary Kft - Photo Credit: Courtesy Twentieth Century Fox.

Filmelőzetesek – videók - filmklipek

Magyar szinkronos előzetes #1

Magyar szinkronos előzetes #2

Scroll to top