Quantcast

A legjobb dolgokon bőgni kell

Things Worth Weeping For


Most egy percre képzeld el, hogy a harmincas éveidben jársz. Egyszerre próbálsz megfelelni saját magadnak és a környezetednek is. A legjobb dolgokon bőgni kell pont ilyen harmincasokról mesél. Olyanokról, akik az életük alapvető döntéseit sem képesek meghozni.

A legjobb dolgokon bőgni kell (Things Worth Weeping For)

Magyar film. Vígjáték, Dráma. Korhatár: 16 év. Things Worth Weeping For a nemzetközi filmadatbázisban

Miről szól A legjobb dolgokon bőgni kell? Maja, (Rainer-Micsinyei Nóra) azt érzi, lassan végre ott tart, ahol harminc évesen illene. Feladja a szabadúszást egy állandó állásért, és barátjával (Bányai Kelemen Barna) végre kiköltöznek az egyetem óta másokkal bérelt lakásból.

Az este azonban nem várt fordulatot vesz: kiderül, hogy a rég nem látott rokon (Lőrinc Katalin) nem az igazak álmát alussza a konyhaasztalra bicsaklott fejjel, hanem meghalt.

Amikor még az anyja (Hernádi Judit) is lerázza, Maja kénytelen egyedül intézkedni. A halottszállítókra várva megérkezik gyerekkori barátnője.

Sára (Huzella Júlia) alig várja, hogy összemérjék, ki hol tart az életben. Telnek az órák, és az egyszerű eljárás egy végeláthatatlan, bürokratikus folyamatba torkollik.

Az éjszaka folyamán Maja kezd szembesülni a mélyen eltemetett problémáival. Hiába csordogál biztonságosan, felnőttesen az élete, a boldogsága érdekében muszáj kockáztatnia.

Még akkor is, ha fejest kell ugrania az ismeretlenbe. Most először.

A 2021-es filmek adatait a linkre kattintva tudod böngészni! Megnézheted a plakátot és az előzetest is, megismerheted a film rövid tartalmát.

A legjobb dolgokon bőgni kell előzetes

"Néha egyetlenegy éjszaka elég lehet ahhoz, hogy merj újra kezdeni"

A legfrissebb előzetesek megtekintéséhez kattints a linkre!

A legjobb dolgokon bőgni kell érdekességek

Grosan Cristina első mozifilmje, A legjobb dolgokon bőgni kell a rangos Szarajevói Filmfesztivál versenyprogramjában debütált. A szarajevói világpremieren a filmet és az alkotóit nagy tapssal ünnepelték a nézők, Grosan Cristina alkotása számos külföldi fesztivál és nemzetközi forgalmazó érdeklődését is felkeltette.


Mit mond a rendező a filmjéről?

„A legjobb dolgokon bőgni kell a mostani harmincasoknak és a szüleiknek szól. A kapunyitási pánik egy valós állapot, a megfelelési kényszer és az összehasonlítás mások sikereivel nagy terhet raknak az ember vállára.” – nyilatkozta Grosan Cristina rendező.


Rainer-Micsinyei Nóra alakítja a film főszerepét és egyben a forgatókönyv elkészjtésében is részt vett.


Rövidfilmjeivel Grosan Cristina korábban számos nemzetközi fesztiválon szerepelt. A Vakáció a tengerparton című alkotását több mint egymillióan nézték meg online. Jelenleg cseh-magyar-olasz-szlovák koprodukcióban nemzetközi stábbal, Csehországban forgatja második nagyjátékfilmjét, Hétköznapi kudarcok munkacímmel.


Rainer-Micsinyei Nóra és Thuróczy Szabolcs. A színésznő a forgatókönyvet közösen jegyzi a rendezővel

Rainer-Micsinyei Nóra és Thuróczy Szabolcs: A legjobb dolgokon bőgni kell

Ha eldöntötted, hogy a véleményed megtartod magadnak, akkor böngéssz tovább az oldalon. De legalább a like jelre kattints! Ha mégis elmondanád a film kapcsán a gondolataidat, írd meg a hozzászólás részben!

A legjobb dolgokon bőgni kell plakát

A legjobb dolgokon bőgni kell plakát

Hirdetés

Kövesd a filmeket!

Rendezte: Grosan Cristina
Szereplők: Rainer-Micsinyei Nóra, Huzella Júlia, Bányai Kelemen Barna, Hernádi Judit, Thuróczy Szabolcs, Patkós Márton, Lőrinc Katalin, Takács Katalin

Hazai mozipremier: 2021. szeptember 16.

Magyarországon forgalmazza: Laokoon Filmgroup

Gyártó: Laokoon Filmgroup

Gyártás éve: 2021


A film főhősei úgy élnek, mintha még mindig egyetemisták lennének: közös albérletben, üres hűtővel, éjszakai bulikkal, két óra alvással, másnapokkal. Szeretnék máshogy csinálni, mint az előző generáció, ugyanakkor menekülnek a döntések elől. A történet hitelesen, őszintén és nagy adag öniróniával mutatja be az útkeresést.


A legjobb dolgokon bőgni kell a Nemzeti Filmintézet támogatásával a Laokoon Filmgroup gyártásában készült, Stalter Judit producer vezetésével.


Az oldalon felhasznált fotók: Credit © Laokoon Filmgroup

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × 4 =

Scroll to top