Boccaccio a Pekingi Nemzetközi Filmfesztiválon

Paolo Taviani és Vittorio Taviani idén februárban elkészítette a saját Dekameron feldolgozását. Ezzel a filmmel nyílik meg április 16-án a Pekingi Nemzetközi Filmfesztivál. A címe: Maraviglioso Boccaccio. Filmhírek a Filmrakatban.

A Variety filmes szaklap emlékeztet arra, hogy a produkció premierjét februárban tartották meg Olaszországban, és Peking után a New York-i Tribeca filmfesztivál is műsorra tűzi az alkotást.

A pekingi mustra programja érezhetően magán viseli Marco Müllernek, a velencei filmfesztivál egykori igazgatójának keze nyomát. Müllert, aki 2012 óta a Római Filmfesztivált szervezi, februárban bízták meg a kínai rendezvény általános tanácsadói feladataival.
Boccaccio Dekameronjának új adaptációja mellett további három díszvetítést rendeznek a nyolcnapos fesztiválon: bemutatják Navdíp Szingh NH 10 című indiai krimijét, az orosz Roman Prigunov Downshifter című drámáját és Roel Reiné holland rendező The Admiral című munkáját.

A pekingi filmünnepen 15 alkotás szerepel a versenyprogramban. A széleskörű merítésben láthatja a közönség Michael Almereyda amerikai rendező Experimenter című életrajzi drámáját a társadalmi pszichológiával foglalkozó Stanley Milgramről, a japán Szion Szono Love & Peace című darabját, és az olasz Michele Placido La Scelta című produkcióját. Beválogatták a versenybe azt a két kínai alkotást is, amelyeket az utóbbi hónapokban hatalmas sikerrel vetítettek az ázsiai ország mozijaiban: Jean-Jacques Annaud Farkastotem című munkáját és Hark Cui kínai forradalom alatt játszódó Cse csü vejhu san című filmjét.

Marco Müller szerint a program jól tükrözi a Pekingi Nemzetközi Filmfesztivál céljait és elkötelezettségét, a fesztiválon a kortárs filmművészet legizgalmasabb alkotásainak világ- és nemzetközi premierjeit tartják.

A versenyprogram filmjei tíz kategóriában nyerhetik el a Tientan-díjat, az Ég Templomának (Tientan) körvonalát formázó nő aranyszobrát. A nemzetközi zsűri elnöke Luc Besson francia filmrendező lesz.

Hogy az olasz Taviani fivérek Maraviglioso Boccaccio című új Dekameron-feldolgozása – látva a filmek listáját – megfelelő választás-e nyitófilmként? Hamarosan kiderül.

Maraviglioso Boccaccio – trailer eredeti nyelven

Forrás: MTI 2015.

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × három =


Scroll to top