Boccaccio a Pekingi Nemzetközi Filmfesztiválon

Paolo Taviani és Vittorio Taviani idén februárban elkészítette a saját Dekameron feldolgozását. Ezzel a filmmel nyílik meg április 16-án a Pekingi Nemzetközi Filmfesztivál. A címe: Maraviglioso Boccaccio. Filmhírek a Filmrakatban.

A Variety filmes szaklap emlékeztet arra, hogy a produkció premierjét februárban tartották meg Olaszországban, és Peking után a New York-i Tribeca filmfesztivál is műsorra tűzi az alkotást.

A pekingi mustra programja érezhetően magán viseli Marco Müllernek, a velencei filmfesztivál egykori igazgatójának keze nyomát. Müllert, aki 2012 óta a Római Filmfesztivált szervezi, februárban bízták meg a kínai rendezvény általános tanácsadói feladataival.
Boccaccio Dekameronjának új adaptációja mellett további három díszvetítést rendeznek a nyolcnapos fesztiválon: bemutatják Navdíp Szingh NH 10 című indiai krimijét, az orosz Roman Prigunov Downshifter című drámáját és Roel Reiné holland rendező The Admiral című munkáját.

A pekingi filmünnepen 15 alkotás szerepel a versenyprogramban. A széleskörű merítésben láthatja a közönség Michael Almereyda amerikai rendező Experimenter című életrajzi drámáját a társadalmi pszichológiával foglalkozó Stanley Milgramről, a japán Szion Szono Love & Peace című darabját, és az olasz Michele Placido La Scelta című produkcióját. Beválogatták a versenybe azt a két kínai alkotást is, amelyeket az utóbbi hónapokban hatalmas sikerrel vetítettek az ázsiai ország mozijaiban: Jean-Jacques Annaud Farkastotem című munkáját és Hark Cui kínai forradalom alatt játszódó Cse csü vejhu san című filmjét.

Marco Müller szerint a program jól tükrözi a Pekingi Nemzetközi Filmfesztivál céljait és elkötelezettségét, a fesztiválon a kortárs filmművészet legizgalmasabb alkotásainak világ- és nemzetközi premierjeit tartják.

A versenyprogram filmjei tíz kategóriában nyerhetik el a Tientan-díjat, az Ég Templomának (Tientan) körvonalát formázó nő aranyszobrát. A nemzetközi zsűri elnöke Luc Besson francia filmrendező lesz.

Hogy az olasz Taviani fivérek Maraviglioso Boccaccio című új Dekameron-feldolgozása – látva a filmek listáját – megfelelő választás-e nyitófilmként? Hamarosan kiderül.

Maraviglioso Boccaccio – trailer eredeti nyelven

Forrás: MTI 2015.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 + négy =


Scroll to top