Blue Jasmine - Woody Allen filmje

Blue Jasmine

Woody Allen írta és rendezte a Blue Jasmine című amerikai filmet, melynek főszerepében a csodálatos Cate Blanchettet láthatjuk.

Blue Jasmine – Woody Allen filmje

Egy idegösszeroppanás után Jasmine (Blanchett) lelkileg és anyagilag egyaránt mélyponton van, csak egyvalakihez fordulhat, a San Franciscoban pénztárosként dolgozó testvéréhez. Jasmine, aki korábban aktív New York-i társasági életet élt, volt férje gazdagsága gondtalanságot biztosított neki, most egy éles váltásra kényszerül.

Blue Jasmine [+12]

2013 – amerikai filmdráma

Operatőr: Javier Aguirresarobe Asc
Díszlettervező: Santo Loquasto
Vágó: Alisa Lepselter A.C.E.
Jelmeztervező: Suzy Benzinger

Írta, rendezte: Woody Allen

Bemutató dátuma: 2013. augusztus 29.
Magyarországon forgalmazza a Big Bang Média.
A Blue Jasmine címszerepét Cate Blanchett kapta Woody Allentől
A Blue Jasmine címszerepét Cate Blanchett kapta Woody Allentől

Blue Jasmine története röviden

Idegösszeroppanást kap az elegáns, New York-i társasági hölgy Jasmine (Cate Blanchett), amikor az élete darabjaira hullik: a házassága tönkremegy a vagyonos üzletemberrel, Hallal (Alec Baldwin). Beköltözik a pénztárosként dolgozó testvére, Ginger (Sally Hawkins) szerény, San Francisco-i lakásába, amíg összeszedi magát.

Jasmine házassága tönkremegy a vagyonos üzletemberrel, Hallal (Alec Baldwin)
Jasmine házassága tönkremegy a vagyonos üzletemberrel, Hallal (Alec Baldwin)

Jasmine labilis lelkiállapotban érkezik San Franciscóba, a feje zsong az antidepresszánsokra megivott koktéltól. Bár arisztokratikus viselkedését meg tudta őrizni, érzelmileg bizonytalan, és hétköznapi dolgokat sem tud megoldani. Elégedetlen a testvére barátjával, Chilivel (Bobby Cannavale), akit ugyanolyan lúzernek tart, mint amilyennek Ginger exférjét, Augie-t (Andrew Dice Clay). Ginger, aki érzékeli, hogy a testvére milyen instabil lelki állapotban van, azt javasolja neki, hogy foglalkozzon lakberendezéssel. Úgy gondolja, ezt nem fogja rangon alulinak érezni. Eközben Jasmine húzódozva elfogad egy állásajánlatot: recepciós lesz egy fogorvos rendelőjében, ahol akaratlanul felkelti a főnöke, Dr. Flicker (Michael Stuhlbarg) érdeklődését.

Ginger kezdi úgy érezni hogy tényleg rossz az ízlése férfiak terén...
Ginger kezdi úgy érezni hogy tényleg rossz az ízlése férfiak terén…

Ginger kezdi úgy érezni, hogy igaza van a nővérének, és tényleg rossz az ízlése férfiak terén, ezért változtatni akar, és elkezd találkozgatni Allal (Louis C.K.), a hangmérnökkel, akiről úgy gondolja, nagy előrelépés Chilihez képest. Jasmine fejében egy új élet lehetősége kezd körvonalazódni, amikor megismeri a diplomata Dwightot (Peter Sarsgaard), akit lenyűgöz a nő szépsége, kifinomultsága és stílusa.

Jasmine az alapján értékeli önmagát, ahogy mások látják őt...
Jasmine az alapján értékeli önmagát, ahogy mások látják őt…

Jasmine az alapján értékeli önmagát, ahogy mások látják őt, de arra vak, hogy mi történik körülötte. A Blue Jasmine azt mutatja be, milyen eredménnyel jár, ha valaki elfordítja a tekintetét a valóságtól, és nem hajlandó meglátni az igazságot.

Woody Allen a Blue Jasmin főszereplőjéről

A forgatókönyvet is jegyző Woody Allen ragyogó szereposztást állított össze. A királynői Cate Blanchett volt a rendező első választása a Blue Jasmine címszerepére.

Cate a világ egyik legnagyobb színésznője – jelenti ki Allen. – Elképesztő mélységet tud adni a szerepnek. Mérhetetlenül nagyot. Sok kitűnő színésznő van még, remekül eljátszanák a frusztrációt, a kétségbeesést, sírnának is, ahogy kell, de valamiért Cate mégis más. Kivételes adottsága, hogy rettentő mélyre tud merülni, és viszi magával a nézőket is.

Blue Jasmine hivatalos előzetes

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 − tíz =


Scroll to top