Bízz a szerelemben - (2013)  romantikus vígjáték

Bízz a szerelemben

Olvasói értékelés: (1 szavazat, átlag: 5,00
Bízz a szerelemben – (2013)
romantikus vígjáték


Az egyszerre vicces és romantikus Bízz a szerelemben című film egy írócsaládról szól, akik majdnem elvesztették saját szerelmi történeteik fonalát. Családi viszonyaikat teljesen felborította Bill válása feleségétől, akiért még mindig odavan. Amilyen szokatlan lehet egy többgenerációs írócsalád, olyan különleges a történetük is – szülőként, élettársként és gyerekekként ellenségeskednek, sérülékenyek, mégis mindig marad egy hajszálnyi hitük, hogy végül megmenthetik egymást.

Családi viszonyaikat teljesen felborította Bill válása feleségétől
Családi viszonyaikat teljesen felborította Bill válása feleségétől

Bízz a szerelemben (+16)

2013 – színes amerikai romantikus filmvígjáték

Producer Judy Cairo
Zene Nathaniel Walcott és Mike Mogis
Vágó: Robb Sulliven
Író-rendező: Josh Boone

Szereplők: Greg Kinnear, Jennifer Connelly, Lily Collins, Logan Lerman, Nat Wolff, Liana Liberato és Kristen Bell.

Bemutató: 2013. december 05.
Magyarországon forgalmazza a Big Bang Média.
Bill és szomszédbéli szeretője, Tricia (Kristen Bell)
Bill és szomszédbéli szeretője, Tricia (Kristen Bell)

Bízz a szerelemben története röviden

Bill Borgens veterán regényíró (Greg Kinnear), akit három éve hagyott el a felesége, Erica (Jennifer Connelly) egy másik férfi miatt, nem tudja abbahagyni a nő utáni epekedést. Még szomszéd szeretője, Tricia (Kristen Bell) is próbálja randizásra bíztatni, de Bill figyelmét senki sem tudja felkelteni. Mindeközben vadul önállósodó kollégista lánya, Samantha (Lily Collins) első regényét publikálja, és első szerelmével (Logan Lerman) találkozgat újra; tinédzser fia, Rusty (Nat Wolff) pedig igyekszik megtalálni önmagát fantasy íróként és a problémákkal küszködő álomlány pasijaként. Ezek a problémák összehozzák a triót, és Borgensék megtudják, hogyan lesz valaminek a vége egy új dolog kezdete.

Samantha (Lily Collins) első szerelmével (Logan Lerman) találkozgat
Samantha (Lily Collins) első szerelmével (Logan Lerman) találkozgat

A rendező a filmjéről

A forgatókönyvben sok önéletrajzi elem van, a sztori nagyrésze a szüleim válásán alapul. A szövegbe mindent beletettem, amiben hiszek és ami fontos számomra – meséli Boone.

Boone-t mindig is foglalkoztatták a komplex családi drámák és vígjátékok, de túl akart adni a cinizmuson, amivel olyan gyakran mutatják be a férj-feleség vagy szülő-gyerek kapcsolatokat. Nemcsak vázolni akarta, milyen elkeserítő és energia-felemésztő tud lenni egy család, hanem meg akarta mutatni, hogyan tud erőt adni vagy akár megmenteni ez a közösség. Ez lett a kulcsa a film keserédes hangulatának, amely egyszerre őszinte a szerelem törékenységét, és optimista a megbocsátás lehetőségét tekintve.

– Ezzel a történettel alkalmam nyílt arra, hogy a szüleim történetének más befejezést adjak – jegyzi meg Boone. – Ez fontos volt számomra, mert hiszek a szerelemben. Mindemellett olyan filmet akartam, ami az emberi kapcsolatok teljes spektrumát mutatja be: valódi viszonyokat szülő-gyerek, házasság és válás, elvesztett és első szerelem között – ezek mindannyiunk életében jelen vannak.

Feliratos filmelőzetes

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy − kettő =


Scroll to top