A bíró

A bíró
Robert Downey Jr. és Robert Duvall A bíró című filmben. A Forbes magazin szerint Downey Jr. volt 2013 júniusa és 2014 júniusa között a világ legjobban kereső színésze!

A bíró a kisebb költségvetésű, komolyabb hangvételű mozik világába vezeti vissza a minden műfajban egyaránt kiváló Robert Downey Jr.-t. Sikeres védőügyvédet alakít, aki élete legnehezebb esetét kénytelen vállalni: a saját apját, egy nyugdíjas, szigorú bírót kell gyilkosság vádja alól tisztáznia.

A bíró (+12)
2014 – színes amerikai film

Eredeti cím: The Judge
Operatőr: Janusz Kaminski. Látvány: Mark Ricker. Írta: Bill Dubuque, Nick Schenk, David Seidler. Rendezte: David Dobkin
Főszereplők: Robert Downey Jr., Vera Farmiga, Leighton Meester, Vincent D’Onorfio, Robert Duvall, Billy Bob Thornton

Magyarországi mozibemutató: 2014. október 23. Forgalmazza az InterCom.

A bíró – filmajánló

A nagyvárosi, nagyszájú jogász (Robert Downey Jr.) az édesanyja halála miatt utazik haza, és kénytelen átmenetileg egy fedél alatt maradni az apjával (Robert Duvall). Az öreg bíró nyakas és kiállhatatlan. És nagyon beteg. És gyilkossággal gyanúsítják. Hank akarva-akaratlan egyre több időt tölt a szülői házban, és egyre jobban érti, miért is szökött el innen örökre. Ám család ellen nincs orvosság: a szeretet is felébred benne a rokonság iránt, melyet olyan nagyon igyekezett elfelejteni.

kisebb költségvetésű, komolyabb hangvételű mozifiilm

Robert Downey Jr., a Sherlock Holmes és a Bosszúállók főszereplője végre újra bizonyíthatja, hogy speciális effektusok nélkül is kivételesen nagy színész. Az apját alakító Robert Duvallal jól érezte magát a forgatás alatt:

– A közös munka során soha, egy szót sem beszéltünk a gázsinkról – felelte egy szemtelen újságírói kérdésre Robert Duvall.  – Jó volt együtt játszani. Ja, és fogadnék, hogy a sokszorosát kapta annak, amit én…

A tárgyalóteremben
A vád: gyilkosság!

Előzetes, eredeti nyelven:

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top