Billy Milligan igaz története filmvászonra kívánkozik

Leonardo DiCaprio  A nagy Gatsby című filmben

Billy Milligan igaz történetét Daniel Keyes írta meg, a nálunk “Billy Milligan háborúi” címmel kapható könyvében. A szadista nevelőapja bántalmazásaitól skizofrénné vált férfi szörnyű bűncselekményeket követett el a hetvenes években az Egyesült Államokban.  A régóta filmre követelt történet Leonardo DiCaprio főszereplésével kerülhet a mozikba. Filmsztárok a Filmrakatban.

Akárki kapja a szerepet – Leonardo DiCaprio vagy más – fel kell kötnie azt a bizonyos alsóneműt! Billy Milligan ugyanis nem csak rémtetteivel vált híressé világszerte, hanem azzal is, hogy skizofréniája egyidejűleg 24 különböző korú és nemű embert foglalt magában, ennyiféle személyiséget eljátszani feltehetőleg egy színésznek sem lesz egyszerű! Milligan 1977-ben, az amerikai Ohioban fegyverrel elrabolt, majd megerőszakolt három nőt, ám betegsége miatt a bírósági tárgyaláson végül felmentették. A védelem arra hivatkozott, hogy nem volt tudatában annak mit cselekszik, amikor a bűncselekményeket elkövette. Annak idején nagy port vert fel az USA-ban a történet, rengeteg érv sorakozott fel a sajtóban is a gyilkos ellen, illetve a beteg ember mellett.

A filmötletnek most épp az ad aktualitást, hogy Billy Milligan 2014. decemberében elhunyt.  Leonardo DiCaprio pedig úgy került képbe, hogy állítólag a legtöbb Oscar-díjat nemkapó színész saját maga mondta, szívesen eljátszaná ezt a szerepet!  Az Alejandro González Inárrituval jelenleg is forgatott The Revenant (alsó képünkön jelent a filmből) után épp lenne is rá ideje…

Bosszút áll Leonardo DiCaprio

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

6 − 5 =


Scroll to top