Mentett kutya volt, terápiás kutya lett Bella

Ha azt gondoltad eddig, hogy a mentett kutya nevelhetetlen és csak a gond van vele, akkor még nem hallottad Schelby történetét. Ő az pitbull keverék, aki menhelyről került a filmesekhez, de most már a poszttraumás depresszióval küzdő veteránok felépülését segíti.
Bella terápiás kutya lett
Az Egy kutya hazatér amerikai film főszereplője

A főszereplő kötelez. Az Egy kutya hazatér (A Dog’s Way Home, 2019. január 10-től a mozikban) főhőse Bella, a szelíd pitbull-keverék; a családi film alkotói valószínűleg nagyon szeretik az állatokat, és ezért összefogtak az Egyesült Államok egyik legnagyobb állatvédő szervezetével, a Humane Society of the United States-szel.

Az 1954 óta, önkéntes hozzájárulások segítségével működő civilek egyszerre küzdenek a gazdátlan kutyák meggyilkolása, a kozmetikai célú állatkísérletek, a lómészárszékek működése, a trófeáért folytatott vadászat és ehhez hasonló emberi bűnök ellen.

A filmbeli kutya, Bella számtalan kalandot él át a vadonban, de emberekkel is találkozik: többek között eljut egy olyan kórházba, ahol poszttraumás depresszióval küzdő veteránokat kezelnek – egyiküket Ashely Judd játssza.

Ezen a történetszálon felbuzdulva a film alkotói és az állatbarátok együtt szervezik most, hogy amerikai veteránok menhelyi segítő kutyát kapjanak: így a volt katonák lelki betegségeit is sikerülhet kezelni, és a kutyusok is szerető gazdára találhatnak.

Schelby mentett kutyából lett filmsztár. Őt megmentették, most ő ment meg másokat

Hirdetés

A Bellát alakító Schelby menhelyi kutyából előbb filmsztár, majd terápiás kutya lett. Bryce Dallas Howard mesél négylábú barátjáról:

A program még csak most indult, de a szervezői már jó néhány sikerről beszámoltak. Úgy tűnik, egy kutya társasága sok lelki panaszon segít. És a veteránok most a négylábú új társ mellé még egy ajándékot kapnak: Washington környékén jó néhány premier előtti vetítést szerveztek számukra az Egy kutya hazatér-ből – és a különleges közönség különösen szerette a filmet.


Ha tetszett a mentett kutya története, nyomj egy lájkot itt alul és oszd meg ezt a cikket a barátaiddal is. Hadd ismerjék meg Schelby történetét!

Forrás: IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz − kilenc =

Scroll to top