Quantcast

Bárány

Bárány (Lamb)


Egy félig ember, félig bárány újszülöttet talál a gyermektelen házaspár az istállóban. Gyermekükként nevelik, ám az emberek ezt nem nézik jó szemmel. És a bárány anyukája sem...

Bárány (Lamb)

Magyarul beszélő izlandi - dán - lengyel film. Horror, dráma. Játékidő: 106 perc, korhatár: 16 év.

Miről szól a Bárány? A gyermektelen pár, Maria és Ingvar egy távoli izlandi tanyán élnek, s állattenyésztéssel foglalkoznak. Karácsony éjjelén egy félig ember félig bárány újszülöttre találnak istállójukban.

Úgy döntenek, sajátjukként gondjukba veszik és felnevelik az újszülöttet. A családi élet ígérete örömmel tölti el őket, de ám az emberek nem ennyire megértően viszonyulnak a furcsa szerzethez, akit ráadásul a bárány anyukája is szeretne visszakapni magának.

A 2021-es filmek adatait a linkre kattintva tudod böngészni! Megnézheted a plakátot és az előzetest is, megismerheted a film rövid tartalmát.

Trailer eredeti nyelven

A legfrissebb előzetesek megtekintéséhez kattints a linkre!

Érdekességek

A horror és a groteszk humor szövi át a történetet, melyben leplezetlenül sok párhuzamot hagyott a bibliával a rendező. Mária, gyermektelen pár, kétkezi munkás férj. Vagy ez csak belemagyarázás? Szerinted?


Hatalmas sikert ért el az elsőfilmes Valdimar Jóhannsson ezzel a filmjével: megnyerte a cannes-i filmfesztivál Un Certain Regard zsűri díját!


A film női főszereplője Noomi Rapace svéd születésű, de évekig Izlandon élt. Ennek az az oka, hogy édesanyja második férje izlandi volt. Mindezek ellenére ez az első film, melyben második anyanyelvén játszik a kiváló színésznő.

Noomi Rapace egy nyugtalanító történet főszereplője az izlandi filmben

Noomi Rapace a Bárány című filmben

Ha tetszett a filmajánló, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Értékelés: Lamb (2021) on IMDb

Bárány plakát

Bárány plakát - Meghökkentő történet kiváló színészekkel

Hirdetés

Rendezte: Valdimar Jóhannsson

Szereplők:
Noomi Rapace, Björn Hlynur Haraldsson, Hilmir Snær Guðnason, Ester Bibi.

Hazai mozipremier: 2021. augusztus 12.

Magyarországon forgalmazza: Vertigo Media

Gyártó: Black Spark Film & TV

Gyártás éve: 2021


Az izlandi misztikus dráma rendezője, Valdimar Jóhannsson, aki látványtervezőként is aktív (Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet, Transformers: A kihalás kora).

Szerzőtársa a Lars von Trier Táncos a sötétben című film zenéjének librettójáért Oscar-díjra jelölt Sjón.

A film főszereplője a többszörös díjnyertes svéd színésznő, Noomi Rapace (A tetovált lány, Prometheus, Sherlock Holmes: Árnyjáték, Hét nővér). A film látványvilágáért Peter Hjorth felel (A ház, amit Jack épített, Határeset, Melankólia, Antikrisztus, A nimfomániás).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × kettő =

Scroll to top