Banks úr megmentése

Banks úr megmentése (2013) amerikai-brit-ausztrál dráma. Filmajánló a Filmrakatban.

Banks úr megmentése
Banks úr megmentése

Az Emma Thompson és Tom Hanks főszereplésével készült Banks úr megmentése című film a hollywoodi kulisszák mögé kukkantva a nagy Disney-klasszikus, a Mary Poppins elkészítésének viszontagságairól mesél.

Banks úr megmentése (+12)

2013 – színes, feliratos, amerikai-brit-ausztrál dráma

Írta: Kelly Marcel Producer: Alison Owen, Ian Collie, Philip Steuer Társproducer: Paul Trijbits, Andrew Mason, Troy Lum, Christine Langan Fényképezte: John Schwartzman
Rendező: John Lee Hancock
Szereplők: Tom Hanks, Emma Thompson, Colin Farrell, Paul Giamatti, Jason Schwartzman, Bradley Whitford, Rachel Griffiths, B.J. Novak

Hazai bemutató: 2014. január 30. Magyarországon forgalmazza a Fórum Hungary Kft.

Banks úr megmentése – Filmajánló

Amikor Walt Disney (Tom Hanks) kislányai könyörögtek apjuknak, hogy filmesítse meg P.L. Travers (Emma Thompson) Mary Poppins című könyvét (az volt a kedvencük), Disney tett egy ígéretet, melyről nem gondolta volna, hogy húsz évébe telik, míg sikerül valóra váltania. A jogok megszerzésében ugyanis nem várt nemezissel találta szembe magát: a goromba és hajthatatlan szerzőnővel, akinek egyáltalán nem állt szándékában átengedni szeretett, mágikus dadusát a kíméletlen hollywoodi gépezetnek. Végül a könyv hanyatló népszerűségétől megijedve Travers belement, hogy elutazik Los Angelesbe és meghallgatja Disney terveit.

Abban az 1961-es két hétben Walt megpróbálta elbűvölni Traverst, gyönyörű storyboardokkal és a Sherman-fivérek fülbemászó dalaival bombázta az írónőt, akit azonban továbbra sem tudott lázba hozni. Úgy tűnt, a jogok végleg elúsznak. Disney-nek vissza kellett nyúlnia saját gyerekkorába, hogy megértse, milyen szellemek kísértik Traverst. Így tudták végül együtt kiszabadítani Mary Poppinst a könyv lapjairól, és elkészíteni a mozgókép történelmének egyik legvarázslatosabb filmjét.

Feliratos trailer

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 + egy =


Scroll to top