Az őrtorony

Az őrtorony című török filmben két sorsüldözött ember keres menedéket távol a világtól, Nihat az özvegyember és Seher aki nem kívánt terhességével birkózik. Történetük során keresztezik egymás útját, távol a világtól talán képesek lesznek segíteni egymáson.

Az őrtorony - 2013 Színes, feliratos, török-francia-német dráma
Az őrtorony – 2012
Színes, feliratos, török-francia-német dráma

Az őrtorony  [+16]

2012 – színes, feliratos, török-francia-német dráma

Eredeti cím: Gözetleme Kulesi
Producer: Nida Karabol Akdeniz, Guillaume de Seille, Pelin Esmer, Tolga Esmer
Fényképezte: Özgür Eken
Vágó: Ayhan Ergürsel, Pelin Esmer
Írta és rendezte: Pelin Esmer

Szereplők: Olgun Simsek, Nilay Erdonmez, Laçin Ceylan

Országos bemutató: 2013.11.28.
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Nihat egy erdei tűzjelző őrtoronyba menekül a világ elől
Nihat egy erdei tűzjelző őrtoronyba menekül a világ elől

Az őrtorony története röviden

Egy férfi és egy nő elmenekül a külvilág elől: Nihat egy erdei tűzjelző őrtoronyban, Seher egy vidéki buszpályaudvar pincéjében talál menedéket. Nihat elvesztette feleségét és lányát egy autóbalesetben; Seher egy nem kívánt terhesség súlya alatt gyötrődik.

Seher babát vár..
Seher babát vár… pedig nem akarta

Mindkettejüknek van egy titka, amit nem tudnak tovább magukban tartani, amikor a sorsnak köszönhetően életük keresztezi egymást: mindegyiküknek meg kell vívni a saját harcát. A titokzatos erdőben, távol a külvilágtól úgy tűnik, képesek segíteni egymásnak.

Rendezte: Pelin Esmer

Pelin Esmer Az őrtorony rendezőnője dokumentumfilmesként kezdte karrierjét, s ez, új játékfilmjének stílusában is visszaköszön. A rendező erőteljes, lírai filmjének világpremierje a rangos Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt, és többek között szerepelt az ’A’ kategóriás Rotterdami Nemzetközi Filmfesztiválon is. Számos díja mellett Fribourg-ban az ökumenikus zsűri különdíját nyerte el.

Az őrtorony. Rendezte Pelin Esmer
Az őrtorony
Rendezte Pelin Esmer

Mikor a todayszaman riportere megkérdezte a rendezőnőt, hogy Az őrtorony két főszereplője a felelősség elől próbál-e menekülni, vagy inkább bűntudatuk van, így válaszolt:

Nem igazán hiszem, hogy menekülnének a felelősség elől. Még ha van is ilyen a vágyuk, harcolnak ellene. Például azt, hogy Nihat karaktere úgy döntött menedéket keres az erdőben egy elhagyott őrtoronyban, lehet úgy tekinteni, hogy megszökött saját bűntudatától hajtva…
…Lehet, hogy menekül a mindentől, de inkább befeleforduló lett, ami teljesen más mint a menekülés valaki, vagy valami elől. Ki lehet fejleszteni valamilyen védekező mechanizmust mások ellen, de az, hogy fuss el a saját lelkiismereted elől, az a legnehezebb.

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat + 20 =


Scroll to top