Az óra (bolgár film, 2016)

Az óra bolgár filmdrámaEgy vasúti alkalmazott csöndben teszi a dolgát a munkahelyén, ahol eseménytelenül telnek hétköznapjai… Olvasd tovább a film rövid tartalmát a plakát alatt!

Az óra

Plakát, adatlap

Az óra bolgár film

Színes, bolgár film, készült 2016-ban, hossza 101 perc

Korhatár: 12 év

Eredeti cím: Slava/Glory

Forgatókönyv: Petar Valchanov, Kristina Grozeva, Decho Taralezhkov
Szereplők: Stefan Denolyubov , Margita Gosheva , Ana Bratoeva ,

Rendezte: Kristina Grozeva, Petar Valchanov

Magyarországi bemutató: 2017. június 8.

Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média Kft.

Tartalom

Egy vasúti alkalmazott csöndben teszi a dolgát a munkahelyén, ahol eseménytelenül telnek hétköznapjai, miközben egyébként is kerüli a feltűnést. Egy napon a sínek között egy halom pénzt talál, és a becsületes férfinak meg sem fordul a fejében, hogy megtartsa a milliókat, inkább átadja a hatóságoknak. A közlekedési vállalat PR igazgatója a becsületes megtalálóban nemcsak a cég imázsát javító lehetőséget lát, hanem egyúttal arra is fel akarja használni a mit sem sejtő férfit, hogy segítségével eltussoljon egy korrupciós botrányt a cégnél. A kisember élete örökre megváltozik, s minél jobban szabadulna a korrupció és bürokrácia útvesztőiből, annál mélyebbre süllyed a fertőben. És ha mindez nem volna elég, még az apjától örökölt karóráját is elveszik tőle, s helyette jutalomként egy ócska digitális órával jutalmazzák meg. A férfi pedig semmi mást nem szeretne, mint kikerülni a reflektorfényből és visszakapni régi életét, valamint a családi karórát.

A bolgár rendezőpáros, Kristina Grozeva és Petar Valchanov (A lecke), második játékfilmjének világpremierje az ’A’-kategóriás Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában volt, ahol Az óra a nemzetközi filmklub zsűri különdíját kapta. Az óra ezután számos nemzetközi filmfesztiválon szerepelt sikeresen, több tucat elismerést kapott, és díjazták Amerikában, Ázsiában és Európában is. Az alkotás, ami a korrupció, a hatalommal való visszaélés, az osztálykülönbségek és a városi és vidéki lét különbségeit tárja fel korunk Bulgáriájában, fontos társadalmi kérdéseket feszeget. A főszerepben látható Stefan Denolyubov, Margita Gosheva és Ana Bratoeva a rendezőpáros előző filmjében, A leckében is szerepeltek, ami a Tokiói Nemzetközi Filmfesztiválon a zsűri különdíját nyerte el.

Jelenetfotók – Képek

Az óra bolgár filmdráma 1
Az óra bolgár filmdráma 2
Az óra bolgár film 1

Fotók: Vertigo Média Kft

Filmelőzetes

Ország:
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top