Az ismeretlen Drakula

- filmrakat | 2014. október 3. péntek
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Az ismeretlen Drakula (Dracula Untold) amerikai történelmi akciófilm. III. Vlad, vagy a történelemből Karóbahúzó Vladként ismert fejedelem története, aki legyőzhetetlen éjszakai vérszívóvá változik ebben a látványos, vad eredettörténetében.
Az ismeretlen Drakula - akciófilm 2014

Az ismeretlen Drakula (+16)
Színes, szinkronizált amerikai kaland / akciófilm – 2014

Írta: Matt Sazama & Burk Sharpless, Mark Bomback Operatőr John Schwartzman Producer Michael De Luca
Rendezte: Gary Shore

Szereplők:

Luke Evans (Szabó Máté)
Sarah Gadon (Balsai Móni)
Diarmaid Murtagh (Seder Gábor)
Dominic Cooper (Dányi Krisztián)

Országos bemutató: 2014. október 23. Bemutatja a UIP-Duna Film.

Drakula szerpében Luke Evens

Az ismeretlen Drakula – Filmajánló

1462-ben járunk, amikor Erdély már jó ideje élvezi azt a békét, amelyet a harcedzett III. Vlad havasalföldi fejedelem és szeretett felesége, Mirena (Sarah Gadon) bölcs és igazságos uralkodása biztosít. Ügyes politikájukkal elérték, hogy országuk ne sodródjon háborúba, és népük védett legyen a hatalmas Ottomán Birodalomtól, amely világuralomra tör.

III. Vlad havasalföldi fejedelem
Ám amikor II. Mehmed szultán (Dominic Cooper) ezer havasalföldi fiút követel – köztük Vlad gyermekét, Ingerast (Art Parkinson) –, hogy janicsáriskolába küldje őket, a fejedelemnek döntenie kell: követi apja példáját, és odaadja a fiát a szultánnak, vagy egy szörny segítségét kéri, hogy legyőzhesse a törököket, ezzel örök kárhozatra ítélve önnön lelkét. Vlad elmegy a Törött Fog-hegyre, ahol találkozik a démonnal (Charles Dance) és fausti alkut köt vele. Száz ember ereje költözik belé, gyorsabb lesz a szélvésznél, és képes egész hadseregeket legyőzni. Mindennek viszont az az ára, hogy csillapíthatatlanul szomjazni fog az emberi vérre. Ha azonban három napig ellen tud állni ennek a vágynak, visszatérhet eredeti önmagához, és talán ennyi idő alatt sikerül is megmenteni az országot. Ám ha embervért iszik, élete végéig a sötétség rabja lesz, vérszívóként tengeti napjait, és elpusztít mindent, ami kedves a szívének.

Filmelőzetes:

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

18 + 18 =