Az ismeretlen Drakula

Az ismeretlen Drakula (Dracula Untold) amerikai történelmi akciófilm. III. Vlad, vagy a történelemből Karóbahúzó Vladként ismert fejedelem története, aki legyőzhetetlen éjszakai vérszívóvá változik ebben a látványos, vad eredettörténetében.
Az ismeretlen Drakula - akciófilm 2014

Az ismeretlen Drakula (+16)
Színes, szinkronizált amerikai kaland / akciófilm – 2014

Írta: Matt Sazama & Burk Sharpless, Mark Bomback Operatőr John Schwartzman Producer Michael De Luca
Rendezte: Gary Shore

Szereplők:

Luke Evans (Szabó Máté)
Sarah Gadon (Balsai Móni)
Diarmaid Murtagh (Seder Gábor)
Dominic Cooper (Dányi Krisztián)

Országos bemutató: 2014. október 23. Bemutatja a UIP-Duna Film.

Drakula szerpében Luke Evens

Az ismeretlen Drakula – Filmajánló

1462-ben járunk, amikor Erdély már jó ideje élvezi azt a békét, amelyet a harcedzett III. Vlad havasalföldi fejedelem és szeretett felesége, Mirena (Sarah Gadon) bölcs és igazságos uralkodása biztosít. Ügyes politikájukkal elérték, hogy országuk ne sodródjon háborúba, és népük védett legyen a hatalmas Ottomán Birodalomtól, amely világuralomra tör.

III. Vlad havasalföldi fejedelem
Ám amikor II. Mehmed szultán (Dominic Cooper) ezer havasalföldi fiút követel – köztük Vlad gyermekét, Ingerast (Art Parkinson) –, hogy janicsáriskolába küldje őket, a fejedelemnek döntenie kell: követi apja példáját, és odaadja a fiát a szultánnak, vagy egy szörny segítségét kéri, hogy legyőzhesse a törököket, ezzel örök kárhozatra ítélve önnön lelkét. Vlad elmegy a Törött Fog-hegyre, ahol találkozik a démonnal (Charles Dance) és fausti alkut köt vele. Száz ember ereje költözik belé, gyorsabb lesz a szélvésznél, és képes egész hadseregeket legyőzni. Mindennek viszont az az ára, hogy csillapíthatatlanul szomjazni fog az emberi vérre. Ha azonban három napig ellen tud állni ennek a vágynak, visszatérhet eredeti önmagához, és talán ennyi idő alatt sikerül is megmenteni az országot. Ám ha embervért iszik, élete végéig a sötétség rabja lesz, vérszívóként tengeti napjait, és elpusztít mindent, ami kedves a szívének.

Filmelőzetes:

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 1 =


Scroll to top